Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparring och Lindberg tillbaka

Gävle GIK har fått en tung start på allsvenskan, mycket på grund av skadeproblem. Nu letar klubben nya spelare. Och har redan gjort klart med två hemvändare – målvakten Mathias Sparring och forwarden Mattias Lindberg.

Annons

Gävle GIK siktar högt – men ligger på nedflyttningsplats efter sju spelade omgångar.

Enligt tränaren Stefan Åsbergh beror det bland annat på alla skador.

– Vi har inte kunnat bedriva den träning vi vill. Är man inte rädd förberedd är det svårt att spela bra innebandy, säger Åsbergh.

De nyförvärv som nu är klara kommer alltså i rättan tid.

27-årige Mathias Sparring hade egentligen lagt av med innebandyn, men hade fortfarande ett år kvar på kontraktet med IBK Alba. Efter förhandlingar med lokalkonkurrenten blev han i fredags klar för GGIK, som nu har fyra målvakter i laget.

– Vi vill stärka konkurrensen. Försvarsarbetet överhuvudtaget har inte varit så bra som förra säsongen, men det gäller även backar och forwards, säger Åsbergh.

Senast Sparring var i GGIK, säsongen 2009/2010, hoppade han av mitt under den samma – och kritiserade samtidigt laget. ”Jag vill själv bli tränare någon gång, men jag skulle absolut inte vilja träna det här laget. Jag skulle inte kunna arbeta med den här gruppen”, sade han då.

– Jag har pratat med några spelare efter det där, och även ledare, och de säger själv att det var synd att det var så oseriöst det året. För vi hade ett riktigt bra lag, säger Sparring nu.

• Hur blev du emottagen på första träningen?

– Jag fick ett bra välkomnande. Så det är lugnt tror jag.

Sparring säger att det var flera år sedan han var så sugen på innebandy som han är nu.

– Jag har fått en dotter (Svea, snart sju månader) och har en harmoni i kroppen och livet. Nu vet jag vad jag vill, det behövdes nog ett break för att jag skulle förstå det, säger han.

Den andre hemvändaren är Mattias Lindberg. Anfallaren som var skadad större delen av förra säsongen har i höst varit utlånad till division 4-laget Storviks SK, där han gjort 17 poäng på fyra matcher. Lindberg har tränat ett tag med Godis och är nu spelklar till fredagens hemmamöte med serieledande Granlo.

– Det är bara att tacka och ta emot när han ville spela på den här nivån igen. Han har spelat i en lägre division, men Matte Lindberg är alltid Matte Lindberg, konstaterar Åsbergh, som inte utesluter fler värvningar.

– Vi letar egentligen folk hela tiden, säger han.

Mer läsning

Annons