Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark vändning gav GGIK tre nya poäng

GGIK stod för en stark vändning då man vann det tuffa bortamötet mot Odelberg/Ingarö. Ett 3–0-underläge vändes till 6–4 och man fortsätter att haka på i toppen av tabellen. Billy Nilsson blev stor matchvinnare med tre raka mål i den sista perioden.

Annons

– Första perioden är ett olycksfall i arbetet. Vi är inte alls på tårna. Sen är det ett lag på banan och vi ska kunna göra fler mål. Starkt av grabbarna att vända, säger tränare Marcus Hansson.

I en ganska så tät och tuff match där GGIK samlade på sig hela åtta utvisningar hamnade man alltså direkt i ett knivigt underläge.

Överraskningslaget Odelberg, som är nykomlingar hade ingen som helst respekt för det mer etablerade Gävlelaget. Man gick fram till 3–0 innan Johan Andersson kunde reducera till 3–1 med mindre än en minut kvar av första perioden. Ett så kallat psykologiskt mål.

– Visst var det så. Det hade inte varit roligt att gå in i periodvila med underläge 0–3, säger Marcus som inte var nöjd med spelarnas inställning i första och beordrade lite tuffare och hårdare spel inför den andra.

– Vi höjer oss lite om det blir lite tufft därute och vi på sidan ville se mer av det och det fick vi ju.

GGIK gick då i kapp till 3–3 och tog mer och mer över händelserna.

I sista perioden klev så Billy Nilsson fram och satte tre raka mål och tre nya poäng i jakten på toppduon Mora och Uppsala.

– Det jag är mest nöjd med i den här matchen är att vi bara släpper in ett mål i spel 5–5. Det är bra och tyder på att vi börjar få ordning på vårt försvarssspel. Förr så vann vi matcher med typ 9–7, nu är det betydligt lägre siffror och det känns bra. Får vi finslipa på det här, blir vi svårstoppad längre fram, avslutar Marcus.

Mer läsning

Annons