Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa pressarna – GGIK skenade rätt upp i superligan

/

Jag borde skrika, jag vill vråla – men jag är alltid jag så jag nöjer mig med att skriva:
GGIK är i superligan i innebandy.
Hörde ni det?
GGIK! SUPERLIGAN!

Annons

Ibland måste man göra sina val, och ta itu med sina egna demoner.

Här kolliderade plötsligt serieledande Gefle IF:s match i allsvenskan med GGIK:s helt avgörande kvalmatch i innebandy.

Men jag tvekade aldrig.

Jag kommer aldrig heller att ångra mig så länge jag lever.

Jag skruvade ned mig bland 500 andra på den knökfulla Träffen, stoppade i öronpropparna för att klara smattret av handklappor och försökte med allt svettigare fingrar sköta en sån där liverapportering på våra sajter.

Detta från en match som lunkade i gång, var på väg att försvinna åt Järfälla till – men sedan skenade iväg och exploderade i en helt vansinnig straffläggning som skickade GGIK till superligan.

Den här matchen, nej hela den här helgen – för jag centrifugerades igenom lördagens drama också när 0–2 räddades till seger genom en 5–0-knock i den andra perioden – har varit ett virvlande, varmt och ömt besök i framtiden.

Framför allt var det fullbordandet av ytterligare en idrottsbragd i Gävle, för glöm inte: GGIK var när säsongen började nykomlingar i serien – men spräckte alla tidtabeller och logiskt tänkande och spelade sig till slut fram till en avgörande match om en plats i superligan.

Det är en nivå som Gästrikland aldrig besökt tidigare, en dimension dit distriktet skickat innebandyastronauter som Billy Nilsson och Alexander Rudd och därför en värld som ingen trodde det gick att öppna en dörr till.

Jo, förresten.

Rätt många.

Ett gäng unga, sköna spelare i ett härligt lag med en spännande tränare brakade nu rätt in i den svenska innebandys finvärld.

Det här laget är framtiden och plötsligt blev den verklighet när gamla slitna Träffen i avgörandet blev samma trumfkort som Strömvallen varit för Gefle IF så många gånger.

Den nya innebandyarenan är inte klar förrän sent hösten 2016. GGIK var lite för snabba, lite för heta på gröten – men så är det i idrott. Man kan aldrig planera ett vulkanutbrott. Man kan bara springa för livet när det inträffar.

I villervallan efteråt letade jag på Peter Nordqvist, under så lång tid Mr GGIK Innebandy, som nu såg 20 års arbete studsa ända upp i superligan.

Han var glad. Han var något ännu mer också. Det var han värd. Vi höll på att börja diskutera en gammal affär – men så pekade jag bara och sa; njut! Njut nu, Peter – glöm allting annat.

GGIK låg under med 0–2. Sedan gjorde Adam Lundgren 1–2. Sedan Alexander Larsson 2–2. Det blev sudden, det blev straffar – det kan aldrig bli mer spännande och direkt avgörande än så här.

Jag är så glad att jag fick vara med om det här.

Det gör heller inte saken sämre att Gävle GIK har världens vackraste klubbmärke.

Det hör verkligen hemma på högsta nivå.

Mer läsning

Annons