Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbros målvakt: "Vi kommer ta det"

/

Strömsbro ville avgöra direkt.
Men efter 7–4-förlusten i Karlstad tvingas laget till en tredje och avgörande match.
– Vi kommer att ta det. Det är jag säker på, säger målvakten Helena Skärberg.

Annons

Det började så bra för Strömsbro. När Tilda Flodell i Karlstad satt utvisad slog Karin Nygren till med ett stenhårt skott från backposition. 0–1 fem minuter in i första perioden. Men det var hemmalaget som hade kommandot annars i inledningen.

Karlstads stora spelövertag resulterade i tre mål. Och även om Josefin Rutqvist-Ohlsson satte ett till mål för Strömsbro i powerplay så hade Gävlelaget svårt att skapa chanser.

– Vi måste våga hålla i bollen mer. Det känns som att vi ger bort den för ofta. Vi måste våga anfalla i stället för att bara slänga iväg bollen, säger Helena Skärberg.

Karlstad ökade på till 4–2 i inledningen av andra. Strömsbro var i brygga. Då satte Jenny Hallström fart, drog bort sin motståndare med fin teknik och petade in reduceringen till 4–3.

Hopp om kontakt för Strömsbro. Då rasade försvarsspelet ihop. Under andra periodens sista minut satte Karlstad först 5–3 och sedan 6–3 efter 19.59. Däremellan hann Helena Skärberg dessutom med att rädda en straff.

– I hemmamatchen hade vi tajt försvarsspel och spelar hårt över hela banan. Nu låter vi dom spela igenom vår box och släpper till chanser alldeles för lätt, säger hon.

– Vi tar inte jobbet. Alla måste kämpa till 100 procent annars går inte det här. Vi måste plocka fram det lilla extra som vi har.

Påhejad av en stor hemmapublik spelade Karlstad fysiskt och visade upp sin rutin från spel i högsta divisionen.

– Dom pressar på, spelar fysiskt och har sina tjuvnyp. Men det hör till, det gäller att vi inte låter det påverka oss, säger Loretta Man.

Efter de psykologiskt tunga målen kunde Strömsbro aldrig hämta upp underläget, trots bra spel i sista perioden.

– Vi kände att vi hade kontakt, och sen åker vi på två baklängesmål. Det kanske är lite orutin, att vi är lite för ärliga. Vi ska prata ihop oss om att stänga perioderna. Att ha tålamod och inte gå för fler mål mot slutet, säger tränaren Mikael Hagström.

Efter slutsignalen så var det inte alltför deppiga miner ändå i Strömsbro. Helena Skärberg gick runt och peppade sina medspelare med mantrat "Vi tar dom i morgon, vi tar dom i morgon".

– Bara vi tror på oss själva så har vi all chans i världen, säger hon.

– Det är bara att ladda om. Går vi på vilja, kämpar och tror på det här så kommer det gå vägen, säger Loretta Man.

Även Mikael Hagström var hoppfull.

– Vi är vana att spela två matcher på två dagar. Det är inte Karlstad. Vi vet att vi är starka. Vi har en till växel.

Mer läsning

Annons