Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supervärvning av Gävle GIK

Gävle GIK har gjort klart med sin första värvning från superligan – centern Mattias Kokkonen, 30.
– Det är riktigt stort för klubben att få hit honom, han har fruktansvärt mycket rutin, säger Andreas Petersén, värvningsansvarig i GGIK.

Annons

GGIK ska äntligen gå upp i innebandyns superliga är det tänkt.

I Mattias Kokkonen har man fått en spelare som vet hur det går till – han var med för sju år sedan när Högdalen tog klivet upp. Och han gör gärna om bedriften.

– Jag hade inte skrivit på om inte Gävle hade haft den ambitionen. Och jag tror att det finns bra möjligheter, säger 30-åringen.

Totalt har han gjort sju säsonger i högsta serien, de tre sista med IBF Falun som i våras pressade blivande finallaget Warberg till en femte och avgörande kvartsfinalmatch i slutspelet.

Kokkonen, som kommit tillbaka efter skada, fick sporadiskt med speltid på slutet och kom överens med Falun om att bryta kontraktet i förtid.

– Det tycker jag inte. Den senaste säsongen var lite motig, så jag känner verkligen revanschlusta. Det var länge sedan jag var så här sugen.

– I Falun hade de två landslagscentrar till och från, så det var lite tufft att ta den platsen, men i Gävle kommer jag att få en helt annan roll. Jag känner redan nu att de tror på mig att jag ska vara en ledare i laget och därför tror jag att jag kommer att spela bra också.

Andreas Petersén, back och värvningsansvarig, är nöjd med lagets centerbesättning som förutom Kokkonen består av Jesper Lundgren, värvningen från Runsten, samt egna produkten Erik Skoog.

– Det här är riktigt stort för klubben. Mattias är en tvåvägsspelare, jäkligt taktisk och läser spelet bra. Sedan är det en ödmjuk kille som tar uppgiften på rätt sätt, säger Petersén.

Kokkonen gjorde bara två poäng den gångna säsongen men har tidigare gjort en hel del mål. Själv tror 30-åringen att poängen kommer med den ökade speltiden.

– Min styrka är väl defensiven och att jag är en ledare både på planen och vid sidan om. Det har väl med åldern och erfarenheten att göra, säger Kokkonen.

Han har följt GGIK genom åren och känner tränaren Marcus Hansson väl, både sedan tiden i Falun och när de både var yngre och spelade i Dalarnas distriktslag.

– Jag har pratat en del med honom och ordföranden (Peter Nordqvist) och har fått ett jättebra intryck. När det inte blev en fortsättning i Falun var Gävle GIK egentligen det enda alternativet, särskilt eftersom de så gärna ville ha mig, säger Kokkonen.

Kontraktet är skrivet på ett år, men dalmasen verkar inställd på att göra en åttonde säsong i högsta serien, då med GGIK.

Inom kort ska GGIK presentera ytterligare en värvning från superligan.

 

Mer läsning

Annons