Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tamt Aston kom igång till slut

Aston var det klart bättre laget då man mötte nykomlingen Sala Silverstaden hemma på Jernvallen i går 10–3 blev det till slut.

Annons

Efter en tam andra period där Aston till slut lyckades få till två fullträffar och gå fram till en 3–1-ledning kom laget ut i den tredje och gjorde fyra mål på lika många minuter och matchen var avgjord.

Vad sade ni i pausen?

– Inget speciellt, men vi märkte att dom var trötta, sade Andreas Ahlström som gjorde sex poäng i matchen, två mål och fyra assist.

Aston startade matchen i ett högt tempo som gästerna inte hängde med i och Niklas Ryman gjorde matchens första mål men Sala kunde inte helt rättvist kvittera före den första pausen.

– Deras målvakt var bra och han räddade dem i den andra perioden, fortsatte Ahlström.

Ja, kanske var det så men vi på läktaren höll på att somna av det halvtama spelet och målvakten Simon Elfving fick göra några riktigt bra räddningar för att inte Sala skulle ta ledningen. I den tredje fick åter hemmaspelarna fart på benen och passningsspelet och där visade laget varför man tillhör topplagen i den här serien.

– Inte så svårt att göra sex poäng med så bra med spelare, avslutade Andreas Ahlström.

ASTON–SALA SILVERSTADEN 10–3 (1–1, 2–0, 7–2)

Målen: 1–0 Niklas Ryman, 1–1 Patrik Olsson, 2–1 Jonatan Hedström, 3–1 Erik Larsson, 4–1 Per–Emil Johansson, 5–1 Mattias Proos 6–1 Andreas Ahlström, 7–1 Per–Emil Johansson, 8–1 Andreas Ahlström, 9–1 Nicklas Lindqvist, 9–2 Marcus Andersson, 10–2 Mathias Nilsson, 10–3 Patrik Olsson.

Domare: Daniel Södergren, Stockholm och Håkan Thunman, Gävle.

Skott: 52–27 (15–7, 19–8, 18–12)

Utvisningar, Aston : 1x2. Sala: 2x2.

Astons tre stjärnor

3: Andreas Ahlström, f

2: Simon Elfving, mv

1: Mathias Nilsson, b

Mer läsning

Annons