Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren hoppade av– sen blev det 1–17

Sökes: En hemmafixare att ta över ett lag i spillror.
Runsten förlorade i går med 1–17 mot Sirius, men redan innan matchen hade Mikael Ölund avgått som matchcoach.
– Han fattade själv beslutet, säger Runstens sportchef Kent Nilsson.

Annons

Mikael Ölund tog tillsammans med Henrik Persson, bägge tidigare målvakter i klubben, över Runsten inför den här säsongen. Efter åtta matcher utan vinst, där förlusten mot bottenkollegan Öjebyn i fredags sved extra hårt, tog Mikael Ölund konsekvenserna och avsa sig uppdraget som matchcoach.

– Vi hade inte vunnit en match med Mikael som matchcoach så vi kände tillsammans att vi behövde ändra något. Mikael kommer att vara kvar i föreningen, men vi vet inte hur än, säger Kent Nilsson.

Under gårdagens match fanns heller inte Henrik Persson, som i stället satt på läktaren, med.

– Men han är kvar som tränare och kommer att vara med framöver, säger Kent Nilsson, som i går själv ledde laget tillsammans med skadade spelaren Daniel Ahlin.

Runsten söker nu efter en ny matchcoach, men marknaden är liten.

– Har du något namn så säg till, säger Kent Nilsson.

Han var bedrövad efter gårdagens storförlust.

14 minuter in på den andra perioden gjorde Siriusbacken Jesper Johansson sitt femte och lagets tionde mål vilket betydde 10–1 och matchen var sedan länge avgjord. Till slut blev det 17–1, detta efter att även Erik Svenson gjort fem mål.

– Visst är det bedrövligt att förlora med så här stora siffror men Sirius är samtidigt inte ett lag vi ska slå. Förlusten mot Öjebyn i fredags svider mer, sa Kent Nilsson.

Mer läsning

Annons