Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre förlorare i fallet Sparring

Alba vann i skiljenämnden. Men fallet Mathias Sparring slutar ändå med tre förlorare: Gävle GIK, Alba och Sparring själv. – Det är helt uteslutet att jag spelar i Alba, säger han till Sporten.

Annons

Stjärnmålvakten Mathias Sparrings kontrakt med Alba går ut i april 2009. Men Sparring förklarade tidigt att han inte tänker spela för Alba den här säsongen. Gävle GIK, som redan har två etablerade målvakter i truppen, inledde då en förhandling som strandade.

Nu har innebandyförbundets skiljenämnd tagit upp frågan och konstaterat att Alba inte behöver sälja Sparring.

Nämnden väljer också att inte bestämma en övergångssumma.

Gävle GIK skriver på sin hemsida att man inte tänker återkomma med ett nytt bud, utan nöjer sig med Sparrings namnteckning för säsongen 2009–2010.

Mathias Sparring hoppas ändå kunna spela innebandy i vinter.

– Det finns en annan klubb som hört av sig till Alba i helgen, och jag hoppas att det löser sig med den. Men de vet ju om att det bara blir ett år i sådana fall, säger Mathias Sparring.

Han uttrycker sin besvikelse på såväl Godis som Alba och sig själv.

– Det är förbannat tråkigt. Vill Godis verkligen ha mig får de betala, nu riskerar de ju att få en målvakt som inte stått på ett helt år. Klart jag är lite besviken på Alba också men det är ju samtidigt de som äger mig...

– Men jag har lärt mig en läxa nu, jag kommer aldrig att skriva längre kontrakt än ett år igen, säger Mathias Sparring.

Backen Alex Svensson befinner sig i en liknande situation. Svensson lämnade Alba under förra säsongen men har ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

Han säger också att han inte kommer att spela för Alba i vinter.

Varken Sparring eller Svensson vill kommentera varför de bryter med Alba.

Mer läsning

Annons