Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väänänens straff gav Finland segern: "Lite surt"

/

Tatu Väänänen överlistade Johan Rehns målvaktskollega på straff i Champions Cup.
På söndagen gjorde han det igen – och nu var det Hoforsfödde Rehn som stod mellan stolparna när Finland vann Euro Floorball Tour.
– Nu har jag minusstatistik på honom, säger 25-åringen med ett leende.

Annons

VM-finalreprisen och gigantmötet mellan Sverige och Finland gick till straffar i Göransson Arena – efter 3–3 vid full tid.

Där var Tatu Väänänen den enda som lyckades göra mål och Finland tog därmed hem Euro Floorball Tour.

Johan Rehns målvaktskollega i mästarlaget Falun, Måns Parsjö Tegner, släppte in en straff mot just Väänänen i Champions Cup i höstas – turneringen som Falun senare tog hem för andra året i följd.

På söndagen var det alltså Johan Rehns tur att kapitulera.

– I Champions Cup la han den högt, och jag hade förväntat mig att han skulle skjuta bollen högre upp nu. Jag fick tröjan på bollen, men den gick in ändå. Det var lite surt, säger Johan Rehn, som dock inte var alltför besviken efter förlusten med 3–4 efter straffar.

– Det har varit en bra helg där vi har testat ett nytt, lite offensivare spelsystem. Det här var en intensiv match där Finland satte hög press på oss och stressade oss i vissa situationer.

Johan Rehn inledde karriären i Hofors IBK och har de senaste sju säsongerna spelat med Falun, där han mer eller mindre hela tiden varit förstemålvakt.

Det har lett till tre raka SM-guld – och nu har han skrivit på ett nytt treårskontrakt med succéklubben.

– Det är svårt att byta ner sig när man vinner allting. Nu har jag också målsättningen att bli förstemålvakt i landslaget till VM i Riga 2016. Det är tuff konkurrens, men det är det jag strävar efter, säger Rehn, som var andremålvakt vid senaste världsmästerskapet på hemmaplan i december 2014 där Finland besegrades med 3–2 i finalen i Scandinavium.

– Jag fick stå tre matcher i turneringen, bland annat i kvartsfinalen. Nu har jag varit med på de sex-sju senaste lägren och jag hoppas att jag uppnår målsättningen.

Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara berömde trion som representerade Gästrikland under landslagshelgen i Sandviken – Rehn, Alexander Rudd och Thomas Holmgren. Den sistnämnde gjorde ett mål mot Finland.

– Samtliga har klarat sig riktigt bra. Och hela arrangemanget har varit bra. Redan nu ser vi fram emot VM i Riga och planerar för den turneringen, säger Jan-Erik Vaara.

Nästa landslagssamling är i september.

Mer läsning

Annons