Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressant match på Vegavallen

Ska nykomlingarna Tierp kunna ta sin andra seger i damtvåan? I så fall måste man i dag betvinga etablerade Valbo, som gör sin fjärde säsong i damtvåan. Tierp slog ju Kornäs med 4–2 hemma på Vegavallen senast. I premiären blev det en knapp förlust mot Fyris.

Annons

– Jag tror det här blir en mycket tuff match. Valbo är mycket bättre än tabelläget, varnar Tierpstränaren Ola Melin.

– Vi åker till Tierp för att ta vår första trepoängare, säger Valbotränaren Per-Arne ”Ata” Persson.

Valbo gjorde flera fina matcher på försäsongen, men har inte på de tre första omgångarna lyckats ta någon trepoängare. Ett kryss mot GUSK är vad Valbo lyckats med i poängväg.

Mot Huge blev det senast en knapp förlust med 3–4 och mot dalalaget Gustavs föll Valbo med 0–2.

– Vi har en jämnstark trupp och vi är heller inte ofarliga framför motståndarmålet. Nu hoppas jag också att det nere i Tierp lossnar för Malin Kvarnström som är en av våra målfarliga forwards, säger ”Ata” Persson.

– Jag vet också att nykomlingar är starka ofta i början på seriespelet så det här kan bli en tuff match, säger ”Ata”, som inte har några skadeproblem i truppen.

Unga uppstickarlaget som för bara två säsonger sedan lirade i damfyran, saknar man landslagsflickan Ida Andersson, som lirar med blågult nere i Danmark.

– Förmodligen blir det Sofia Holmstedt som ersätter Ida som mittback. Nu är också Julia Bruxås klar för spel efter ett längre skadeuppehåll. Julia börjar på bänken eftersom hon inte är fulltränad, säger Ola Melin.

En mycket intressant match på Vegavallen. Ska unga frejdiga Tierp kunna lura mer rutinerade Valbo på poäng?

Mer läsning

Annons