Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Is i hallen – men inte på IP

Skutskärs Bandy får ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet för att få konstfrusen is till 2011/2012.
Fortfarande saknas dock nästan sex miljoner kronor.

Annons

Skutskärs Bandy har skrivit på ett avtal med Älvkarleby kommun som gör att de numera står på egna ben och inte får någon hjälp med Skutskärs IP därifrån. Som Sporten skrivit tidigare menar ordföranden Sören Sandström att det aldrig var någon förhandlingsfråga, utan mer av arten ”skriv på, eller stick”.

På egen hand ska nu klubben försöka överleva. Vilket kräver att IP får konstfrusen is igen – den gamla kylanläggningen togs ur bruk inför förra säsongen.

– I första hand behöver vi en isbana. En vinter till går det kanske, men sedan orkar nog ingen av oss längre, säger Sören Sandström.

– Sedan finns det idéer om att bygga en hall också. Det är inte realistiskt i dag, men vi måste sträva ditåt, fortsätter han.

Ett nytt kylaggregat kostar cirka fyra miljoner kronor och så behövs nya rör till en kostnad av 2,5 miljoner kronor. Nyligen fick man besked om att Riksidrottsförbundet kan gå in med en slant, som mest 170 000 kronor förutsatt att anläggningen är klar 31 december 2012.

– Det var positivt, ett litet steg på vägen, säger Sandström, som utöver detta har fått muntliga löften om 400000 kronor från olika håll.

Fortfarande finns en viss bitterhet över att kommunen beslutat att investera i ett nytt kylaggregat i ishallen för 3,5 miljoner kronor. Sandström menar att det borde gå att samordna med bandyn.

– En anläggning för både hockey och bandy skulle kosta 4,6 miljoner kronor. För mig är det här helt galet.

Upphandlingen för kylaggregatet i ishallen är ännu inte gjord, det finns därför en teoretisk chans att kommunstyrelsen kan ändra beslutet. Något som inte kommer att göras, enligt kommunalrådet Lars Skytt.

– Då ska de riva sitt avtal med oss i sådana fall. Men det är ingen från bandyn som har pratat med mig sedan i våras, säger han.

Enligt kommunens egna experter skulle det dessutom kosta 7,6 miljoner kronor med ett kylaggregat anpassat för både ishallen och Skutskärs IP.

Mer läsning

Annons