Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

180 mils resa – missade halva matchen

Det skulle bli en drömresa.
Men den förvandlades till en mardröm när matchen Luleå–Brynäs sköts upp.
– Det suraste jag varit med om, säger Tommy Lindström som lämnade Malmö redan i fredags.

Annons

Kompisen Tony Bill Wickmans födelsedag skulle firas. Och för ett Brynäsfan finns väl inget bättre än att resa upp till Luleå på den stora dagen?
Svaret var nej för tre månader sedan då resan bokades. Allt i god tid – och så långt var allting helt perfekt.
Det hela hade kunnat fortsätta så – om det inte varit för ett tekniskt fel på ett flygplan...
Tåget tillbaka avgick 21.12 – mitt i matchen.
Gänget la en förfrågan om att få flyga tillbaka med Brynäslaget, men det fanns inga platser över i det lilla chartrade planet.
– Allt gick fint tills vi steg av på tågstationen i Luleå. Då fanns det första inga förvaringsboxar för vårt bagage. Tio minuter senare fick vi veta att matchen flyttats fram. Vi har ringt minst 100 samtal till alla. Till och med Luftfartsverket. Vi hinner se en period – i bästa fall, suckar Tony Bill Wickman när Sportens utsände träffar de fem tappra, och till synes enda, Brynässupportrarna timmen innan matchen i Coop Arena.
– Det var några andra killar som bor här uppe här för en stund sedan, men de drog till Boden på fest istället för att vänta in matchen.
De fem har åkt land och rike runt för att se sitt favoritlag under många år. Luleå har också besökts tidigare. Tågresan kan, nämligen, vara rätt så trivsam.
– Någon bira och så. Sedan brukar det vara tuffa matcher här uppe. Den här gången blev det dock inte som vi tänkt oss. Jag lämnade Malmö redan mitt på dagen i fredags. Surt är bara förnamnet, konstaterar Tommy Lindström besviket.
Omhändertagandet i Coop Arena fungerade dock som lite plåster på såren.
– Vi har blivit väldigt väl behandlade här, blivit bjudna på hamburgare och så där.

Mer läsning

Annons