Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam höll nollan då Valbo tog tre viktiga poäng

Det här var absolut nödvändigt.

Nu är Valbo med i kampen om att undgå kvalplatserna för nedflyttning.

Tre mycket viktiga poäng mot Falun efter 4–0 (1–0, 2–0, 1–0) i gårdagens hemmamatch.

Annons

Ettans fortsättningsserie är kort med bara sex lag. Det gäller att ta tillvara de tillfällen som ges och Falun är ett av lagen Valbo helst ska ha bakom sig när serien slutförs.

– Självklart spelar vi för att undgå platserna fem och sex som får spela kval till division 1. Vi slåss med Falun, Lindlöven och Hedemora och då är naturligtvis tre poäng mot dessa lag oerhört värdefullt, säger Stellan Gerdin, tränare i Valbo.

– Jag är mycket glad att vi genomförde matchen så bra. Vi var bra idag, faktiskt, fortsätter Gerdin lättad.

Valbo har två raka förluster mot Falun.

Men nu var Valbo det bättre laget och vann fullt välförtjänt. Ja, Valbo var riktigt bra och tack vare storspel av målvakten Adam Naenfeldt, han räddade 43 skott, kunde man lämna isen för första gången för säsongen med en nolla i insläppta mål.

– Vi har spelat bra tidigare, men fallit på marginalerna och några felbeslut, nu var vi hetare och rejälare. Vi har haft bra tryck på träningarna och nu hade vi det även i båset, säger Gerdin.

Försvarsspelet imponerade mest. Visst hade Falun några väl upplagda chanser, men oftast agerade hemmalaget föredömligt i egen zon och runt egen kasse. Naenfeldt fick bra hjälp när gästerna låg på som mest.

– Box play och försvarsspelet är jag mest nöjd med. Det har vi nött på och det har gett resultat, säger Gerdin.

Box play är hundra procent efter två matcher.

Jonas Bergström gav Valbo ledningen med 1–0. I mittpausen ökade Oscar Bäcklin till 2–0, tursamt mål då målvakten drog in pucken med skridskon, och när Fredrik Augustsson gjorde 3–0 kändes det som om hemmalaget skulle ta en trepoängare.

Segern kunde ha blivit större. Fyra frilägen sumpade hemmalaget. Det kunde man göra den här kvällen, men i fortsättningen måste det bli bättre skärpa i avsluten. Men helhetsmässigt såg Valbo betydligt tätare och gedignare ut än tidigare.

Om det nu räcker för fortsatt division 1-kontrakt återstår att se. Men den här segern var ett första och viktigt steg.

Mer läsning

Annons