Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åh nej, inte en sån förlust till

Närmare än så här har inte Valbo varit i jakten på första poängen i kvalserien till allsvenskan. Förlust med uddamålet, 1–2 (0–0, 0–1, 1–1) borta mot Tingsryd.
– Vi är riktigt less på de här hedersamma förlusterna nu. Visst, vi har ingen sportslig chans till avancemang, men grabbarna sliter och visar enormt hjärta så de är värda bättre, sa Valbotränaren Daniel Kraft.

Annons

Valbo gjorde en bra bortamatch och satte hemmalaget i gungning. Gästerna hade till slut chans på poäng efter att Liam Lindström reducerat till 1-2 i början av tredje perioden i spel fem mot tre. Men närmare än så kom man inte, förortsgänget fick ännu en gång vända hemåt med en förlust. Valbos sjätte raka i kvalserien och en fortsatt jumboplats.

Självklart är det så att Valbo är borta från en plats i allsvenskan nästa säsong. Men Valbo är inte borta från hockeyns näst intill finrum. Det är bara att komma igen och skaffa sig nya möjligheter för kvalspel till allsvenskan. Förhoppningsvis börjar nu även Gävle kommun ta klubben på allvar och hålla sig till avtal och visa verksamheten den respekt den förtjänar.

Första perioden präglades av ställningskrig med få chanser åt vardera håll. Valbo spelade bra försvarsspel och släppte inte till några onödiga lägen. I andra perioden blev VHC aningen passiva och allt blev svårare.

– Ja, till och med att åka och ta bytena, kommenterade Kraft. Tingsryd hade högre fart under skridskorna och gick upp till en rättvis 2-0-ledning.

Gästerna samlade energi och gick ut och satte press på Tingsryd i sista perioden. Reduceringen kom genom Liam Lindström i spel fem mot tre. Valbo jagade nu kvittering och gjorde det bra och med lite flyt hade man fått den där efterlängtade kvitteringen.

– Vi hade bra fart och skapade bra med chanser, deras målvakt räddade dem de sista tre-fyra minuterna, avslutade Kraft.

Valbo har ingen tur i avslutningarna, samtidigt saknas tyngden och beslutsamheten när det gäller det där sista att få pucken över mållinjen, en kombination av oskicklighet och oflyt.

Man skulle önska lite mer hårdhet och fysisk tuffhet i Valbo. Men, det är en läroperiod och förhoppningsvis har man lärt sig en del inför kommande säsonger.

Mer läsning

Annons