Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alcén har hittat målet i Rögle

Johan Alcén jublar över ett mål. Det hände en futtig gång med Brynäs på 54 spelade matcher förra säsongen.
Mot Djurgården förra veckan prickade han in sin andra fullträff efter klubbytet till Rögle.
– En sådan chans hade jag garanterat sumpat för ett år sedan. Nu behöver jag inte fundera så mycket, säger Johan inför morgondagens match mot Brynäs.

Annons

Det är då han för första gången någonsin ställs mot sitt gamla lag i Läkerol Arena. Något han för övrigt har gemensamt med sin tränare Tommy Sjödin.

– Klart det blir väldigt speciellt att komma hem. Jag brukar surra med några gamla kompisar i laget och följer förstås resultaten även om jag hittills inte sett någon match, berättar Johan.

Sedan har han ju farsan Pecka som är målvaktstränare i Brynäs och drillar Jacob Markström och Eddie Läck till stordåd för att stoppa just framfusiga forwards. Men där kan Johan inte räkna med några gratistips.

– Nä, jag kan garantera att vi försöker hålla hockeyn borta när vi snackar med varandra. Dan ser säkert att jag lyckas i alla andra matcher men blir mållös mot Brynäs. Det får man ju förstås även om jag själv självklart inte skulle ha någonting emot att sätta en eller annan puck.

Klubbytet från Brynäs till Rögle var mer eller mindre nödvändig för 21-åringen med Sandviken som moderklubb. Efter succén i junior-VM för två år sedan blev fjolåret misslyckat och han fick en undanskymd roll i fjärdekedjan. Fyra-fem minuters istid per match var allt han fick och när han några gånger fick chansen att spela mer så tog han inte den.

– Jag funderade och ville kanske för mycket så att det låste sig. När chanserna kom så blev det överarbetat och för varje miss sjönk självförtroendet. Jag har mått riktigt bra av det här miljöombytet.

Istiden har mer än fördubblats under Rögleledningen med Gunnar Persson och Tommy Sjödin och det är klart att Johan trivs.

– Ängelholm är dessutom en jättemysig stad och jag trivs kanonbra utanför isen. Det har varit lätt att komma in i gänget och jag känner stort förtroende och får spela mycket. Både Gunnar och Tommy är bra och laget har fått en bra start.

Rögle var innan starten riktigt nederlagstippat och nästan varje expert tippade laget på kvalplats. Mycket återstår givetvis än men efter tio omgångar parkerar man på sista slutspelsplatsen och är två poäng före Brynäs. Spelet på bortaplan som var en katastrof ifjol har stabiliserats och gett två raka segrar med Modo respektive Djurgården.

– Vi har hela tiden trott på oss själva och siktar på en slutspelsplats. Vi vet vilket jobb som krävs och alla är villig att göra det varje match.

Rögle har dessutom fått förstärkning av en annan gammal ex-brynäsare. Mathias Månsson trivdes inte i Skellefteå och har skrivit på för skåningarna.

– Vi är en liten brynäskoloni här nu. Att Månsson kommer är förstås bra för laget och det ger extra spetskompetens. Det ska bli jäkligt intressant och roligt att få möta Brynäs i det här läget, säger Alcén.

Mer läsning

Annons