Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvensk back skrev på och debuterade för Tierp

När Tierp hockey i går förlorade mot Hudiksvall i en träningsmatch återfanns en ny bekantskap i Tierpslaget. Johan Agu, back från allsvenska Almtuna, blev under söndagen klar för klubben och bara några timmar efter påskriften gjorde han sin debut.

Annons

En stor, fysisk back med ett bra skott. Så beskriver Tierpstränaren Torleif Lundsten lagets senaste nyförvärv.

– Det känns jättepositivt, Johan är en spelartyp vi behöver, säger han.

25-åringens debut i går lovar gott inför fortsättningen även om det blev förlust mot Hudiksvall.

– Efter omständigheterna, med tanke på att han klockan tio i morse inte visste om att han skulle spela i Tierp den här säsongen tycker jag han går in och gör en riktigt bra insats, säger Tierpstränaren.

Agu har gjort över 200 allsvenska matcher med Almtuna, som han spelade med förra säsongen och även har tränat med under försäsongen, och blir med sin rutin betydelsefull för Tierpslaget.

Bara två veckor återstår nu till seriepremiären.

I går blev det förlust med 2-6 mot Hudiksvall, hemmahörande i en nordligare division 1-serie, sedan gästerna med två snabba mål i inledningen av mittenperioden gått från 2-0 till 4-0.

– Vi är inne i en tuff träningsperiod och det tycker jag märks i dag. Det är spelarnas personliga fokus som brister som gör att detaljer inte fungerar. Vi måste vara mer skärpta när vi möter ett så bra lag som Hudiksvall. Vi drar på oss 40 utvisningsminuter varav tre tiominutare, det har vi inte råd med, konstaterar Tierpstränaren.

Den här veckan väntar ytterligare tre träningsmatcher – onsdag, fredag och söndag med start mot Hedemora hemma.

Mer läsning

Annons