Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders fyller luckan efter Markström utomordentligt

Brynäs står inte och faller med Jacob Markström.
Det har jag skrivit tidigare och jag gör det igen.
Anders Lindbäck är en utomordentlig ersättare så länge "Markan" är upptagen av JVM. Det visade han med besked i går mot Skellefteå. Lindbäck gjorde en pangmatch och det kommer han att göra under JVM också.
Markström kan i lugn och ro koncentrera sig på JVM utan att behöva grubbla över hur det ska gå för hans Brynäs när han är borta.

Annons

Jag hörde Niklas Wikegård säga i Hockeykväll i går att "Lindbäck är lika bra som Markström, men man måste välja en förstemålvakt och Brynäs har valt Markström".
Wikegård vet inte vad han pratar om. Markström är en klassmålvakt med egenskaper som gör honom unik. Han är en bättre målvakt än Lindbäck, det är inget att hymla om, det är bara så. Men Lindbäck är en duktig målvakt och helt klart en fullgod ersättare.

Skellefteå sköt 39 skott på mål.
Anders räddade 37 skott och noterade en räddningsprocent på 94,87.
Men vid Skellefteås 1–0 borde han ha hållit ihop benskydden, därefter spelade han upp sig, var resten av matchen helt strålande. Vi måste komma ihåg att Anders har varit sjuk och inte spelat på åtta matcher. Han har visst stått i J20, men det är inte samma sak, Anders blir bättre ju fler matcher han får.
Senast han stod i A-laget var för en månad sedan, den 3 november mot HV, då han klev in på isen efter 9.57 i andra perioden då Markström fick ett skott på halsen och utgick.

Skellefteå är starkt däruppe.
Inför matchen tyckte jag att det skulle vara bra av Brynäs att ta poäng.
Som matchen blev får Brynäs vara nöjd med poängen man tog. Första halvan av matchen är riktigt bra. Men sedan blir det en rörig och hackig matchbild, en hel del tjafs med slagsmålsungar och mycket snack, kvalitén sjönk allt eftersom.
Brynäs drog på sig alltför många box play i sista perioden för att det skulle kännas bra. En del utvisningar, som till exempel Jusso Hietanens andra, går att diskutera och jag tycker att Brynäs hade en hel del oflyt med Winnerborg.
Ibland är jag imponerad av alla hockeytränare som kan hålla sig iskalla när domarna hittar utvisning på utvisning när knappt spelarna rör vid varandra.
Det måste vara frustrerande, jag såg hur Niklas Czarnecki grymtade några gånger från båset, men några ilskna utfall mot domarna såg jag inte. Det är imponerande.
För egen del hade jag öst galla över hur domarna plockar utvisningar när jag inte vill det och friar när jag tycker att det är solklara regelbrott.
Hur det kan bli.

Brynäs känns fortfarande stabilt.
Sjunde matchen av åtta som Brynäs tar poäng. Det är en bra bortamatch man gör mot Skellefteå. En av de bättre bortamatcherna på länge, faktiskt.
Bäst var Mads Hansen - igen!
Jag är imponerad av tvåvägsspelare Hansen som med sin enorma arbetskapacitet styr och ställer över hela banan. Norrmannen är på väg att bli Brynäs bästa utespelare under hösten -08.
Jag blir aldrig riktigt klok på Lars Jonsson. Han blandade och gav på nytt och spred osäkerhet lika ofta som han var säkerheten självt.
Jörgen Sundqvist blev uppsnurrad rejält vid 1–0. Så lätt får man inte bli bortgjord av McDonell.
Tycker att Jonathan Granström var riktigt bra, tyvärr åkte han på 2+10 minuter i sista perioden, därmed försvann mycket av förstakedjans tyngd och aggressivitet när matchen stod och vägde och Brynäs gick för ett avgörande.
Nu blev det så att jag satt och hoppas på nya WDW-kedjan. Wanvig, Dixon och Widing såg ut att ha mest energi kvar i matchens slutskede och var de som satte mest press på Skellefteå.

Linköping hemma på torsdag. Det ska bli mycket intressant.

Mer läsning

Annons