Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersén gör comeback mot Skellefteå

I dag är det hemmapremiär för Brynäs och då passar Niclas Andersén på att göra comeback efter ett par veckors skadefrånvaro.

– Det ska bli kul. Jag tror riktigt mycket på oss den här säsongen, säger han.

Annons

Brynäs inledde lovande genom att spela 1–1 borta mot Timrå i torsdags. Niclas Andersén såg matchen på tv och han gillade vad han såg.

– Det var en bra match. Timrå är svårspelade på hemmaplan och det brukar vara svårt att ta poäng där, så det var starkt av oss att göra det.

Andersén är full av tillförsikt inför den säsong som precis börjat. Brynäs har något på gång, menar han.

– Vi har förstärkt med riktig spetskompetens på forwardsidan och vi har även fått hit Eddie Läck. Backsidan ser också stark ut. Och titta bara på spelare som Simon Löf, Anton Rödin och Simon Bertilsson, de har kommit in och spelat som om de hade gjort 100 elitseriematcher, säger han.

Det blir rakt in i hetluften för Niclas Andersén i dag. Efter gårdagens träning bekräftade tränaren Niklas Czarnecki att Andersén tar plats i första backpar bredvid Lasse Jonsson. Det får i sin tur till följd att Simon Bertilsson går in i det tredje backparet, med Peter Nolander, och att Simon Löf blir sjunde back.

– Man vet aldrig hur formen är men jag har kört på bra, nästan hårdare än de andra eftersom jag inte spelat några matcher. Jag känner mig fräsch och stark, säger Niclas Andersén.

Niklas Czarnecki var mycket nöjd med lagets prestation mot Timrå och ser förstår fram emot hemmapremiären. Han är inne på att det blir ytterligare en match i relativt högt tempo.

– De här första tio omgångarna blir det lite slutspelskaraktär på matcherna. Det är intensivt med mycket kamp, spel i hög fart och med många händelser. Det gäller att samtidigt spela smart och ta rätt beslut, säger han.

Dagens moståndare Skellefteå är Brynästränaren lite småimponerad av:

– Stabilt lag med stabilt spel. De gjorde en bra match i Karlstad där de hade en offensiv approach och det var starkt att vinna mot Luleå. I Karlstad låg de under med 3–0 men jobbade sig tillbaka in i matchen, säger Niklas Czarnecki.

 

Mer läsning

Annons