Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersén har hopp om spel i premiären

De sista dagarna innan premiären handlar det om finslipning för Brynäs.

Premiärlaget som ska spela mot Timrå på torsdag är så gott som redan klart.

Backen Niclas Andersén är den som är tveksam efter sin axelskada medan Daniel Hermansson definitivt är borta.

Annons

– Jag har varit på is hela tiden men nu kunde jag köra för fullt i närkampsduellerna också. Det kändes bättre än jag hade väntat mig även om det gör ont i bland. Men det är lika bra att vänta och se om jag kan spela i premiären eller inte, säger Niclas.

Den var i träningsmatchen mot Luleå i Sandviken som han ena axel fick sig en riktig körare med en spricka och en blödning som facit. Han missade genrepet mot Djurgården och det fanns en oro att skadan skulle vara svårläkt och dra ut på tiden.

– Men det ska inte alls vara någon sådan fara även om jag inte kommer att chansa att spela heller. Blir det inte på torsdag mot Timrå så siktar jag mot Skellefteå på lördag i så fall, menar Niclas.

Om han inte kan spela är junioren Simon Löf beredd att göra sin elitseriedebut.

En som helt klart inte kommer att spela i premiären är forwarden Daniel Hermansson som varit sjuk och inte tränade i går heller.

– Det verkar inte vilja gå över. Han har varit sjuk i nio-tio dagar nu och känner sig fortfarande hängig. Med så många dagar utan träning så räknar jag inte med honom på torsdag i alla fall, säger tränaren Niklas Czarnecki.

De sista tre-fyra träningspassen handlar mest om att se till att laget och spelarna är så fräscha som möjligt.

– Vi försöker styra träningarna dit också. Det handlar om intensiva, korta pass med mycket explosivitet och inte göra det hela så långrandigt. Annars känner vi oss väldigt klara och redo för spel, fortsätter Brynästränaren.

Att starta borta mot Timrå är en inspirerande uppgift.

– Vi vet exakt vad som väntar. Det brukar alltid vara högsta fart från början där uppe. Det sitter i väggarna på något sätt. Annars vet jag ganska väl hur Timrås spel fungerar och vi möttes ju inte för så länge sedan i SCA-cupen.

Då är Brynäs bortaspel över lag mera problematiskt – eller var det förra säsongen i alla fall. Då var man näst sist i bortatabellen med bara fem segrar på 27 försök.

– Det är så klart för klent. Vi måste bli bättre där i år. Vi klarade oss på att vi var så enormt starka här hemma och det var ju bara Färjestad i hela serien som hade ett bättre hemmafacit.

I övrigt konstaterades från träningen i går:

...att Jonas Nordquist gjorde sitt första pass med Brynäs och var med och körde hela tiden.

...att även Eddie Läck var med på isen och hans långa skadefrånvaro ser också ut att vara över.

...att den väldigt lovande junioren Victor Berglind fanns med som åttonde back.

...att det finslipades en hel del på detaljer som spel i numerärt över- och underläge i alla dess former.

 

Mer läsning

Annons