Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu inget klart i affären Brendl

Torpedo Nizhny Novogorod slår fast på sin hemsida att köpet av Pavel Brendl nu är klart. Det håller Brynäs och sportchefen Micke Sundlöv inte riktigt med om än. – Nä, så länge vi inte har sett något avtal eller pengar så är ingenting definitivt.

Annons

Men situationen har inte förändrats. Brendl vill till Ryssland och Brynäs kommer inte att stoppa den tjeckiska stjärnan.

– Vi har pratat mycket med Pavel och det här är vad han vill. Vi är också överens med den ryska klubben men än har vi inget klart avtal och då går det inte att säga att affären är klar, menar Sundlöv.

Att förhandla med ryska klubbar med extremt mycket pengar är en ny erfarenhet för Brynäs sportchef.

– Det har jag aldrig gjort förr och det ska säkert gå bra. Men vi tar inte ut någonting i förskott – det är bara att titta på bandyspelarna som i princip var klara för ryska klubbar förra året och sedan blev det ingenting.

Jobbet att hitta både en center och en powerforward som ska ersätta Brendl pågår. Namn som kommit fram ryktesvägen är bland annat den tjeckiska centern Petr Vrana och den kanadensiska forwarden Byron Ritchie.

Vrana har tillhört New Jerseys organisation men 23-åringen har hittills inte fått chansen i NHL och siktar nu på spel i Europa i stället.

– Jag känner till namnet och vet vem han är men det är ingen vi har pratat om att värva till Brynäs, kommenterar Sundlöv.

Byron Ritchie befinner sig just nu i Sverige – av det enkla faktum att han är gift med Andreas Johanssons syster och har dubbelt medborgarskap. Han kunde ha varit ett namn för Brynäs...

– Men han ska operera en skadad axel och kommer inte att vara spelklar förrän tidigast i oktober och är då ingenting för oss, säger Sundlöv om kanadensaren som Timrå är ute efter.

Ritchie spelade med stor framgång i Rögle under NHL-lockouten för några år sedan. Efter det har det blivit NHL-spel med både Calgary och nu senast Vancouver.

Brynäs har däremot ett gäng tänkbara namn man jobbar med – dock utan att avslöja vilka det gäller.

– Men vi har ingen panik. Det är viktigare att värva rätt än att värva fort. Den 1 juli vet vi vilka spelare i NHL som kan bli tillgängliga och sen får vi se. Något nyförvärv kommer att trilla in, avslutar Sundlöv.

Mer läsning

Annons