Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen lossnade det för Tierp Hockey

– Det var en verkligt skön seger och en seger som var jätteviktig för oss.

Torleif Lundsten, chefstränare för Tierp Hockey, kunde på onsdagskvällen räkna de första tre poängen för sitt lag i hockeyettan.

Annons

Efter tre raka förluster och en del lagproblem i form av skador och sjukdomar, var Tierp i hemmamötet med Linden så gott som ordinarie och orkade hela matchen.

Men det såg inte alls bra ut i matchupptakten. Redan efter 28 sekunder tilldömdes gästerna en straff.

– Nu gick Mathias (Oscarsson) ut och tvingade fram ett skott som gick upp i ribban, berömde Lundsten. Ja, en av Lindens bästa lirare tog hand om straffen, men satte den hårt i ribban.

Sedan hade Tierp flera chanser i power play. Men här har laget en hel del att träna på. Trots att man också fick lira 5 mot 3 så lyckades Tierp INTE sätta någon puck i gästernas kassen.

Men mitt i perioden kom ändå 1–0 målet. Här var Adam Mörk sist på pucken framspelad av Joakim Sjögren.

Tierp vann skotten med 11–7, men var alltför långsamma i power play.

Ett femte läge i power play skapade en Tierpspress i öppningen av andra perioden.

Efter knappa åtta minuter kom också äntligen ett mål i power play. Det var dessutom ett riktigt snyggt mål med Marcus Skoglund som avslutare.

Men säg den glädje som.......

Bara 12 sekunder senare så reducerade Fredrik Björk (2–1).

Men nu var ändå hemmalaget på hugget och efter knappa 15 minuter av perioden så satte Johan Eriksson på pass från Thomas Andersson 3–1.

Med bara dryga halvminuten kvar av mittenperioden, så kom det mycket psykologiska 4–1 målet. Efter en kombinatioen mellan Jacob Alner och Maxim Fokin satte den sistnämde pucken i nät.

Strax innan pausvilan åkte sedan gästernas Marcus Åkerlund på matchstraff efter en ful tackling på Peter Andersson.

4–1 inför sista perioden alltså. I de två senaste matcherna har Tierp förlorat stort i slutperioderna. Skulle Tierp hålla den här gången?

– Ja, nu höll vi stånd och genom att vi hade fullt lag så orkade vi hela matchen. Vi spelade också på resultatet, sa Lundsten som förklaraing till att gästerna kunde vinna skotten i slutperioden med klara 12–3.

Beröm till hela Tierpslaget, som med undantag för spelet i power play, gjorde en stabil insats. Extra plus till målvakten Mathias Oscarsson, som visade att att han håller fin kvalitet.

 

 

Mer läsning

Annons