Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäcklin får chansen i landslaget

Annons

Ishockey. Brynäs får släppa ytterligare namn till J20-landslaget. Men den här gången är det ingen spelare. Det är den mycket omtyckta och respekterade tränaren Mats Bäcklin som kommer att assistera förbundskaptenen Roger Rönnberg vid några tillfällen den här hösten.

Först och främst är det redan nu den 3-5 september då småkronorna spelar en fyrnationsturnering i Nyköping mot Finland, Ryssland och Tjeckien.

– Det ska bli riktigt roligt. Jag fick förfrågan för ett tag sedan och när det löste sig med Brynäs tackade jag ja, säger Bäcklin.

Ett ännu större äventyr väntar också i början av november. Då åker J20-landslaget till Boston för att spela fyra matcher mot amerikanskt motstånd. Även vid det tillfället kommer Bäcklin att stå i det svenska båset tillsammans med Rönnberg.

Till matcherna det här veckoslutet är Simon Löf, Johan Larsson, Ludvig Rensfeldt och Joachim Rohdin från Brynäs uttagna. Då saknas Simon Bertilsson, Calle Järnkrok och Sebastian Wännström som i stället matchar med Brynäs i SCA-cupen.

Även materialförvaltaren Per-Åke ”Lurken” Bäckman är representant från Brynäs under de här samlingarna. Det har han för övrigt gjort med den äran i tio år nu.

Mer läsning

Annons