Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäcklin förhandlar med Leksand: "Blir inte kvar"

/

Före detta Brynästränaren Mats Bäcklin har ett år kvar på kontraktet med Leksand.
Nu vill klubben lösa ut honom.
– Jag kommer inte att bli kvar, men vi är inte riktigt överens om villkoren, säger Bäcklin.

Annons

Just nu ligger Mats Bäcklin i förhandling med Leksand och sportchefen Tore Jobs.

– Därför kan jag inte säga så mycket om framtiden, mer än att jag inte kommer att vara kvar i klubben, säger Bäcklin, som fungerat som assisterande tränare åt Andreas Appelgren.

– Tore har gjort det tydligt och klart att jag inte ingår i Leksands planer. Jag har fått ett erbjudande om att bli utköpt men det var alldeles för dåligt.

Sedan förre sportchefen Tommy Salo fick sparken har Leksand dragit upp nya riktlinjer för A-lagsverksamheten och Andreas Appelgren hoppade självmant av mot slutet av säsongen för att göra plats för Sjur Robert Nilsen, som skrivit tvåårsavtal.

– Jag har ingen aning om hur tränarstaben ska se ut, säger Mats Bäcklin, som på senaste tiden scoutat motstånd åt Leksand inför kvalspelet.

Mats Bäcklin tränade tidigare framgångsrikt Brynäs J20-lag innan han flyttade till Stockholm där han tränat både AIK och Djurgården.

– Jag har fortfarande ambitionen att träna ett lag på så hög nivå som möjligt, säger han.

Brynäs saknar J20-tränare sedan Niklas Gällstedt hoppat av. Är det för låg nivå?

– Absolut inte. Unga spelare är något jag brinner för. Men jag har svårt att säga så mycket mer i det här läget. Jag hoppas allt löser sig så snart som möjligt.

Mer läsning

Annons