Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckström gånger två i Läkerolen

Brynäs går en ny säsong till mötes.

När man igår äntrade isen för första gången den här säsongen fanns det två N. Bäckström med på rinken – det var Nicklas och Nils.

– Brynäs är en intressant klubb, tycker Nils Bäckström – som provtränar med Brynäs den här veckan.

Annons

Det var ett 50-tal trogna supportrar som hade sökt sig till Läkerol Arena för Brynäs "ispremiär" under måndagsförmiddagen. Det var flera nya ansikten som dök upp vid träningen – två av dem som egentligen inte tillhör truppen men som bara är med och tränar var Nicklas och Nils Bäckström. "Bäckis" är med truppen och tränar nästa gång kommande måndag för att innan dess delta med Icebreakers som besöker Danmark under den gångna veckan.

Nils Bäckström kommer att vara med hela veckan ut men något spel med Brynäs den här säsongen är, som vi skrev i söndagens tidning, inte aktuellt.

– Nej, jag har ju ett år kvar på en collegeskola i USA där jag både får möjlighet att träna ishockey och samtidigt få mig en rejäl utbildning. Jag har som sagt två val, det känns tryggt, säger Nils.

23-åriga Nils som vanligtvis tillhör Washingtons organisation sökte själv upp klubben för att få känna på tempot i en elitserieklubb istället för i ett collegelag som det till vardags blir.

– Det är större skillnad här och det är nyttigt för mig att få prova på, Brynäs är en intressant och anrik klubb. De har ju ett flertal SM-guld också, säger han.

– Det får vi se, det är alltid kul att testa på. Sen måste ju Brynäs vilja ha mig också.

Brynästränaren Niklas Czarnecki tycker det bara är kul att ha spelare på plats som egentligen inte tillhör klubben.

– Bäckis vet att han får komma hit och träna när han vill, han är alltid välkommen. Det är första gången Nils är här och det är väldigt roligt att få se nya ansikten, det är bra för båda parter, resonerar Czarnecki.

Det första ispasset såg på många håll stelt ut och det var en lugn samt behaglig träning med tyngden på att inte dra på sig skador.

– Förr om åren har man ju kört på för fullt direkt, av det har man dragit lärdomar så den här veckan kommer det endast att bli tre ispass. Måndag, onsdag och fredag, förklarar Czarnecki.

För det är på målvaktssidan som man hittar den enda skadan, nyförvärvet från Leksand, Eddie Läck. Annars är alla tillgängliga och de två resterande nyförvärven utifrån, Magnus Kahnberg och Eero Somervuori såg spelsugna ut.

– Det har sett bra ut för dem hittills, det ska bli kul att se framöver vad de kan åstadkomma, säger Czarnecki.

Någonting som däremot inte skiljde sig från förr om åren var att de yngsta fick plocka puckar samt de lite äldre värma målvakterna. Först ut på isen var nämligen Jakob Silfverberg och Henrik Thegel.

– Jag har i alla fall vuxit ifrån att plocka puckar efter träningarna, det är Bertilssons och Löfs uppgift, skrattar Silfverberg.

– Nej, det gör jag hellre än att sitta inne och lyssna på någon genomgång, det är inga problem, flinar han.

 

 

Mer läsning

Annons