Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BEKRÄFTAT: Han är Brynäs nye klubbdirektör

/
  • Johan Stark presenterades som klubbdirektör under tisdagen.

Sporten avslöjade det redan under måndagen.
Johan Stark blir ny klubbdirektör efter Hans-Göran Karlsson.
– Jag tycker att jag är rätt person, säger han.

Annons

Brynäs fick in runt 40 ansökningar och sökte även själv efter lämpliga kandidater. Till slut återstod fyra namn – och i måndags fick Johan Stark jobbet som klubbdirektör.

Brynäs fick tidigarelägga sin presskonferens till tisdagen efter Sportens avslöjande.

Det var en glad tillträdande klubbdirektör som mötte pressen.

– Det känns omtumlande och riktigt häftigt. Jag är från Ockelbo så Brynäs har varit mitt lag sen jag var liten. Jag är väldigt stolt, det känns väldigt bra. Det är Sveriges häftigaste varumärke inom idrotten, säger Johan Stark.

Johan Stark är 42 år och jobbar på Gavlegårdarna som kundcentrumchef. Han har arbetat tio år i näringslivet och har dessutom bakgrund som såväl spelare som coach, sportchef och klubbdirektör i Ockelbo basket.

– Jag har ju smakat på det med en liknande roll i Ockelbo under åren i ligan. Sen är det här på en annan nivå. Brynäs är hela Sveriges lag.

Han är medveten om det tryck som en klubbdirektör kan få känna på.

– Jag känner ingen rädsla för det. Det här är ett lag som engagerar och det ser jag som något positivt. Sen sitter jag på ett ganska hett jobb nu med Gavlegårdarna och bostadsbristen som finns. Jag känner mig inte helt ny vid rollen. Jag hade också några riktigt svängiga år med Ockelbo basket, med händelser med olika spelare.

Finns det något särskilt du kan ta med dig från tiden som elitspelare?

– Jag kommer ju inte lära "Bulan" att sätta upp en 3–2-zon och såna saker. Det handlar mer om att känna en förståelse för hur spelare och ledare upplever vissa situationer och om att stötta och hjälpa till i bakgrunden.

– Jag har tänkt mycket på vad jag kan ta med mig. Det här är en större förening med fler anställda. Framgången med Ockelbo basket var att vi fick med oss mycket människor som ville arbeta ideellt. Vi skapade en samhörighet och ett engagemang. Jag känner att det finns en jättemöjlighet att skapa det trycket som vi hade för tio år sedan.

Hans-Göran Karlsson slutar sista juli och Johan Stark tillträder 1 oktober. Däremellan kliver styrelseledamoten Christer Sundin in som tillförordnad klubbdirektör.

Johan Starks första uppgift blir att sätta sig in i verksamheten. Det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften, tycker han.

– Jag vet garanterat inte tillräckligt mycket. Jag vet att det har varit ett tufft år ekonomiskt. Jag vet också att föreningen gör ett massivt arbete med "En bra start". Jag ser möjligheter, än mer när jag suttit ner med verksamheten. Mer möjlighet än utmaning, känner jag.

Sen handlar det om att skapa intresse kring Brynäs och få upp publiksiffrorna.

– Publiksiffrorna är alltid prio ett. I förlängningen ger ett vinnande lag höga publiksiffror, det vet alla om här. Jag tror inte att jag ska rusa in och tycka en massa saker i det här läget. Jag behöver lära mig i början. Det är klart att jag har idéer och tankar, men först gäller det att var lyhörd. Sen säger jag alltid vad jag tycker och tänker, jag kommer dela med mig av det jag har, säger Johan Stark.

Mer läsning