Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Danielsson borta minst fyra veckor

En av Brynäs mest rutinerade spelare, Björn Danielsson, har slagit upp en gammal höftskada och enligt rapporter kommer han vara borta i minst en månad.
– Jag kom till en gräns när jag kände att det inte gick att spela mer, säger han.

Annons

Björn Danielsson, med sju säsonger bakom sig i Brynäs a–lag, har sedan tidigare haft problem med en höftkula och efter nio matcher den här säsongen var han tvungen att kasta in handduken igen.

– Jag vilade hela försäsongen och nu blev det bara värre och värre. Det kändes stumt och jag hade ingen som helst kraft i benen. De besked jag har fått av läkarna har inte varit bra.

Skadan plågade honom redan under förra säsongen och han var alltså borta under försäsongen. Hur tidigt han kan vara tillbaka är svårt att svara på.

– Jag ska träffa en specialistläkare om tre–fyra veckor och då får vi se vad jag ska göra. Kanske blir det tal om något ingrepp. Nu har jag fått beskedet att bara ta det lugnt fram till träffen med läkaren. Den enda träningen jag gör nu är att ta lite lätt motion, men jag känner mig stel och orörlig. Det blir bättre när jag inte belastar. Tyvärr så kan jag inte säga någonting om hur det blir innan jag har träffat läkaren.

Brynäs massör Glenn Hellström har heller inte så mycket att säga om skadan.

– Vi vill invänta besked från specialisterna innan vi börjar spekulera kring skadan. Men Björn är inte alls aktuell för spel just nu. Det här kommer att ta tid, säger han.

– Just nu kan vi i Brynäs inte bedöma hur allvarligt det här är. Han har ju vilat och blivit bättre men det har inte blivit den förbättring vi önskat. Därför väljer vi nu att utreda det här. Och då är det viktigt för honom att ta det lugnt i väntan på utredningen, fortsätter Hellström.

När det gäller övriga skador i Brynäs, meddelar ryggskadade Daniel Hermansson att han är på bättringsvägen. Som Sporten berättat tidigare tvingades Hermansson utgå efter bara två minuter och 47 sekunder på isen i matchen mot Färjestad i lördags.

– Jag fick en tackling snett bakifrån. Det var ingen ful tackling, det var jag som inte var med på den. Jag kände direkt att det var något fel, säger han.

Skadan kan liknas vid ett ryggskott – men efter behandling av lagets massör Glenn Hellström är smärtan borta och rörligheten tillbaka.

– Jag körde en lite lugnare träning i dag (läs i går) och hoppas kunna köra för fullt på den kommande träningen. Det känns bättre nu och jag hade kunnat spela om det hade känts som det gör nu. Så jag hoppas kunna spela på torsdag, säger han.

Glenn Hellström är också optimistisk.

– Han är klart bättre nu. Funkar det på träningen i dag är han tillgänglig för spel mot Timrå på torsdag.

För backen Lars Jonsson, som varit nära spel ett par matcher, ser det ljust ut.

– Det känns som om vi har fått en tillräckligt lång vila för att jag ska kunna spela matchen på torsdag, säger han.

Mer läsning

Annons