Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boork: ”Czarneckis avgång påverkar Brynäs negativt i slutspelet”

Niklas Czarnecki lämnar Brynäs efter säsongen.

Då dömer Leif Boork ut lagets chanser i slutspelet.

– Nu vet man inte vem som styr båten i Brynäs, säger Boork som annars tror att Brynäs hade kunnat gjort sitt bästa slutspel på flera år.

Annons

I en undersökning med flera experter som Sporten har gjort om hur Czarneckis avgång påverkar Brynäs säger Leif Boork att det kommer påverka laget negativt inför det kommande slutspelet.

– Även om Brynäs resultat har varit lite mer ojämna efter LG Hockey Games så har jag trott på Brynäs den här säsongen. De har ju nått kvartsfinal de tre senaste säsongerna och framför allt i januari såg det ju riktigt bra ut. Då trodde jag på att Brynäs kunde gå långt i slutspelet, nu är chanserna mindre.

Boork ser däremot inte Czarneckis avgång som något oväntat.

– Det känns som en ganska naturlig avgång. Han har varit i Brynäs i tre år nu och fört laget till tre raka slutspel men inte lyckats ta laget ytterligare ett steg upp.

Boork är dock noga med att påpeka att han tycker att Czarnecki gör och har gjort ett bra jobb med Brynäs.

– Han har fortsatt med det jobb jag påbörjade i Brynäs med att ha gett många juniorer chansen och det har känts positivt hela vägen. Men det känns inte så upphetsande om att han nu lämnar Brynäs, det är bara naturligt.

• Vem ser du som tränare i Brynäs nästa säsong?

– Jag tror att Tommy Jonsson skulle göra ett väldigt bra jobb. Han är en duktig istränare, bra ledare och har inte fått chansen som huvudtränare än. Jag tror att han skulle passa Brynäs bra.

Mer läsning

Annons