Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Böter för Sundlöv och Pettersson – Jämtin friad

Alla vet historien bakom det som inträffade i Läkerol Arena i matchen mellan Brynäs och Linköping när Andreas Jämtin, Micke Sundlöv och Mattias Pettersson rök ihop i spelargången. I går kom straffen. Sundlöv och Pettersson åker på bötesbelopp medan Jämtin tjänade av sin matchlånga avstängning redan innan domen kom.
– Jag tänker inte kommentera förrän jag läst domen, sa Sundlöv i går kväll.

Annons

Det var i torsdags som Andreas Jämtin skulle in i omklädningsrummet efter att ha fått matchstraff sedan han slagit ner Daniel Widing. På vägen ut möter han Micke Sundlöv och resten är historia. I går klockan 19 kom domen som skulle kommit runt 13-tiden.

Hårdast dömdes de två från Brynäs. I domen mot Micke Sundlöv, som får böta 25 000 kr, står att han angripit Jämtin genom att knuffa denne med armbågen samt att han befann sig på en plats där han inte hade behörighet att befinna sig under match.

Vidare kan man också läsa följande: ”Detta agerande är helt oacceptabelt och är att anse som särskilt allvarligt mot bakgrund av att Michael Sundlöv i sin egenskap av sportchef i Brynäs innehar en förtroendeställning inom klubben och svensk ishockey.”

– Jag har inte hunnit tittat på domen än, sa Sundlöv när Sporten fick tag i honom runt 21-tiden i går kväll.

– Det vet jag inte. Jag kan inte läsa någonting som jag inte har tillgång till. Det blir väl när jag kommer till jobbet förstår jag och i så fall är det i morgonbitti (läs: i dag på morgonen). Jag tänker inte kommentera någonting förrän jag läst domen och jag kan ju inte kommentera när jag inte vet vad som står, sa Sundlöv.

Mattias Pettersson kommer att få böta 20 000 kr och även i hans dom står det att han befunnit sig på en plats han inte hade behörighet till i det aktuella skedet.

Det står också det Pettersson erkänt, nämligen att han ingrep i bråket och delade ut ett knytnävsslag i ansiktet på Jämtin.

”Nämnden finner detta agerande mycket klandervärt och anser inte att Mattias Petterssons invändning att han agerade i nödvärn för att skydda Michael Sundlöv ändrar denna bedömning”, står det i domen.

Jämtin kom lindrigast undan, mest tack vare att domaren Daniel Winge i sin redogörelse skriver att han inte uppfattade att Jämtin i något skede träffade med ett knytnävsslag i ansiktet på Sundlöv. Han fick en match avstängning och det straffet har han redan avtjänat i matchen mot Timrå. Det betyder alltså att Jämtin inte blir avstängd något mer denna säsong. Han spelade också i gårdagens förlustmatch (3–6) mot Färjestad.

”Enligt nämndens uppfattning har Andreas Jämtin visserligen gjort sig skyldig till ett aktivt deltagande i ett slagsmål med Michael Sundlöv. Detta agerande måste dock ses mot bakgrund av det förhållande att Andreas Jämtin befunnit sig i en trängd situation där han utsatts för ett oväntat angrepp.”, kan man läsa i domen.

Sporten sökte också Mattias Pettersson för en kommentar under gårdagen, utan att lyckas. Sundlöv och Pettersson har 30 dagar på sig att betala in bötesbeloppet.

 

 

Mer läsning

Annons