Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra spel, men det blev inga poäng

Ännu en förlust.

Men en ny slags besvikelse.

– Det var ändå ett stort steg framåt, sa Magnus Kahnberg efteråt.

Annons

Brynäsforwarden kunde inte undvika att prata om storförlusten mot Modo (1–5) senast.

– Jämfört med den matchen var allt bättre den här gången. Vi åkte mer och kämpade under hela matchen. Då gjorde vi allt fel, nu var det fler rätt, sa Kahnberg.

Tränaren Niklas Czarnecki höll med och sammanfattade sin version av ännu en förlust.

– Vi gjorde en bra match men förlorade. 3–2 till dem speglar inte matchen. Trots allt är jag ändå en lycklig tränare, tror det eller ej. Prestationen är jag väldigt nöjd med, men det är klart att man blir besviken när man förlorar matcher.

Redan i inledningen syntes det att bortalaget spelade med mest intensitet.

– Vi har energi och fart i det vi gör, vi pressar dem i varje situation och vi fullföljer i alla lägen, sa Kahnberg.

Trots att Frölunda tog ledningen med 1–0 i powerplay spelade Brynäs den mest offensiva och chansskapande ishockeyn.

Det fungerade i alla fall bra i den första perioden. Förstafemman med Somervuori, Dixon och Dackell hade några passningskombinationer som skapade både spelutrymme och målmöjligheter. Båda Brynäs mål kom efter fina förarbeten och sekvenser då laget hade fört pucken under längre perioder.

– Spelar vi så här bra kommer vi helt klart att vinna framöver. Kanske inte alla matcher, men i alla fall en hel del, sa Magnus Kahnberg.

Medan Frölundasupportrarna nöjde sig med att applådera artigt vid hans återkomst till gamla hemmaarenan hyllades förre brynäsaren Johan Holmqvist av den tillresta bortaklacken. Holmqvist hade en avgörande roll i matchen.

– Vi tryckte verkligen ner dem i deras egen zon, något som inte många lag gör här i Scandinavium. Men ”Honken” är en bra målvakt och jag tycker att han räddar dem i dag, sa Czarnecki.

Brynäs sätt att handskas med besvikelsen efter förlusten mot Modo i tisdags gav, enligt honom, önskat resultat – om än inte i form av poäng.

– Noll poäng på de här två senaste matcherna känns så klart inte bra, men sättet vi gör det på i dag är väldigt bra. Vi har snackat ihop oss under de senaste dagarna. Som ledare är det intressant i såna här situationer, hur man väljer att gå vidare och hantera saker. Vi har försökt vara så tydliga som möjligt i det vi säger och det vi gör. Killarna visar att de har tagit till sig av det.

Lyckat resultat i form av poäng kan komma snart.

– Spelar vi så här mot Södertälje är jag helt övertygad om att vi vinner den matchen.

Mer läsning

Annons