Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start för Gästrikland

Gästrikland fick en drömstart på TV-pucken som spelas i Linköping.
Laget vann sina båda matcher i går. Först besegrades Örebro med 2–1 och sent i går kväll vann gästrikarna mot Medelpad med 5–0.
– Skönt! Nu är vi med, säger coachen Niklas Gällstedt.

Annons

Klassiska TV-pucken har fått ett nytt upplägg. I år avgörs hela turneringen på några få dagar – onsdag-söndag – därför var det full fart hela dagen i går. Gästrikland, som har ett bra lag på papperet hade dock en hel del problem med Örebro i gårdagens inledande match i grupp C.

– Vi spelade riktigt illa i första perioden. Det var rena High chaparall-hockeyn och vår målvakt Anton Hedberg räddade oss, berättar Niklas Gällstedt.

I andra perioden fick han ordning på sina spelare som svarade med att spela betydligt bättre hockey. Niklas Strid kvitterade innan Christian Djoos (jo, det är Pärs grabb) avgjorde i power play.

– Han bröt i egen zon och tog sig hela vägen fram. Han tänkte dribbla en av deras spelare men sköt i stället och pucken rullade faktiskt in. Men jag försöker få grabbarna att skjuta mer och det lönade sig, säger Niklas Gällstedt.

Efter premiärmatchen var det vila fram till nästa nedsläpp som var klockan åtta i går kväll. Medelpad, som Gästrikland vann två raka träningsmatcher mot i lördags (4–3 och 4–0), stod för motståndet.

– Det blev en enklare match och vi hade ett psykologiskt övertag efter segrarna mot dem i helgen, berättar Gällstedt.

Klara 5–0 slutade matchen och åter spelade Anton Hedberg, Christian Djoos och Elias Lindholm, son till Micke Lindholm, mycket bra. Dessutom hade Gällstedt ändrat på ett par positioner.

– Ja, en forwardsplats och en back var ny. Det är viktigt att få igång så många som möjligt när matcherna är så täta, menar Niklas Gällstedt.

I dag möter Gästrikland först Halland och sedan Västergötland. På fredag avslutas gruppspelet med match mot Stockholm röd innan det tv-sända slutspelet börjar.

Mer läsning

Annons