Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brendl fortsätter att skjuta skarpt i Ryssland

Pavel Brendl är glödhet i Ryssland.
Tjecken leder skytteligan i KHL med 21 fullträffar på 31 matcher.
– Det går bättre och bättre, säger Brendl till Sporten.

Annons

I fjol öste han in mål för Brynäs i elitserien.

Nu gör Pavel Brendl samma sak för sitt Torpedo Nizjnij Novgorod i ryska KHL.

Torpedo har spelat 31 matcher hittills och Brendl har funnits med i samtliga. Tur är väl det, för utan Brendl i laget hade Torpedo säkerligen legat betydligt risigare till i tabellen.

Forwardsstjärnan har stänkt in 21 mål så här långt och legat bakom flera av Torpedos elva segrar hittills.

– Jag har haft en bra tid här än så länge. Spelet skiljer sig inte så mycket mot elitserien. Jag spelar alltid samma typ av spel och det har gått som väntat, säger Pavel Brendl från en restaurang när Sporten når honom på telefon runt 19-tiden.

I den senaste matchen mot tabelltrean Ak Bars Kazan gjorde han två mål i numerärt överläge, vilket betydde 2–2 och 3–2 i matchen. Det hjälpte inte, då Kazan i sin tur vände och vann med 5–4.

Men de båda målen gjorde att Brendl gick upp i ensam skytteligaledning. Med 21 fullträffar är han ett före Danis Zaripov, Kazan, och Aleksander Perezjogin, Salavat Julajev.

– Det känns naturligtvist kul att toppa skytteligan. Det går bättre och bättre.

– Nej, jag tänker inte så mycket på Brynäs. Jag trivs bra här.

27-åringen inledde säsongen trevande med bara fem mål på de första 13 matcherna, men på sistone har det lossnat rejält. Han har gjort 16 mål på de senaste 18 matcherna. Utöver sina 21 mål har det bara blivit tre assist.

Under en tioårsperiod har Torpedo åkt hiss mellan de två högsta divisionerna i Ryssland, men den här säsongen är målsättningen att nå en slutspelsplats. För närvarande parkerar laget på 17:e plats, och det är till stor del Pavel Brendls förtjänst.

Mer läsning

Annons