Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Brendl går inte att ersätta”

Utan Pavel Brendl i laget fruktar många fans att det nu bara kan sluta på ett sätt – nedflyttning till allsvenskan. – Självklart går inte Brendl att ersätta. Men jag hoppas att andra kliver fram i stället, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

När nyheten att Pavel Brendl lämnar Brynäs för spel i ryska Torpedo Nizhny Novgorod kom ut på Gefle Dagblad och Arbetarbladets websidor i går eftermiddag började oroliga fans direkt att höra av sig.

Flera läsare kommenterade nyheten med fasa över att Brynäs nu blir av med sin bästa spelare och vassaste målskytt.

Sportchefen Micke Sundlöv förstår fansens oro och är själv ledsen över att behöva släppa sin stjärna.

– Jag förstår till fullo att supportrarna tycker det är skit. Vi blir av med en bra hockeyspelare och en fantastisk målskytt som inte går att ersätta. Det är inte troligt att vi hittar en ny spelare som gör 31 mål i elitserien nästa år, menar han.

– Men förhoppningsvis kan vi få en spelare som kanske kan göra 20 mål och sedan dra med sig andra spelare. Det här öppnar ju för att andra kliver fram.

Fram till nu har Brynäs och Micke Sundlöv koncentrerat sig på att försöka hitta en ”förstecenter” men i och med Pavel Brendls flytt till Ryssland finns det behov av ytterligare nya spelare.

– Den 1 juli blir många NHL-spelare så kallade free agents och i och med det tillgängliga på spelarmarknaden. Fast ryssarna tar förstås de bästa som inte platsar i NHL, menar Micke Sundlöv.

Sundlöv poängterar dock att Pavel Brendl inte skrivit under något kontrakt med ryssarna ännu.

– Nej, och så länge det inte finns något kontrakt på papper här hos mig så är inget klart i den här affären.

Centern Micke Lind, som den senaste säsongen bildade ett fruktat anfallsvapen ihop med Pavel Brendl, och själv nyligen förlängde sitt kontrakt med Brynäs, vill inte kommentera det faktum att hans kedjekamrat nu går till Ryssland.

– Så länge Sundlöv inte sagt att det är helt klart vill jag inte säga något om det här, säger Micke Lind.

Mer läsning

Annons