Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs – en serieledare som imponerar

Brynäs fortsätter att imponera i ishockeyns elitserie.
Mot Luleå kom lagets fjärde raka seger, via 4–2 på bortaplan och nu toppar Brynäs tabellen två poäng före Linköping.
– Vi har riktigt kul tillsammans just nu, säger målvakten Jakob Markström.

Annons

Brynäs chockar Hockey-Sverige. Tredje raka bortasegern och fjärde raka totalt kom mot seriejumbon Luleå i går.

Det blev 4–2 till Brynäs som nu spelar en ren seriefinal mot Linköping hemma i Läkerol Arena på lördag.

Men det började ganska illa uppe i Coop Arena. Redan efter 2.21 slog jubilerande (700 matcher) Anders Burström till och satte 1–0 med en fösare bakom Jakob Markström.

– Det var en slarvig puck att släppa in av mig. Men sedan gick det bättre, sa "Markan" till PPV efter matchen.

Brynäs lät sig dock inte nedslås av den tuffa starten. I stället lyfte Gävlelaget upp spelet och nye ungraren Janos Vas kunde med sitt första mål i Brynäströjan kvittera till 1–1 efter 8.31. Därefter tog Brynäs över spelet och vann skotten i första perioden med hela 12–3.

Direkt i början av den andra perioden fortsatte Brynäs att trycka på framåt. Ove Molin, för kvällen center i skadade Mads Hansens frånvaro, fick pucken av Johan Alcén och satte 2–1 till Brynäs. Knappt två minuter senare var det dags igen. Daniel Widing blev frispelad på ett underbart vis av Niclas Andersén – och "Widde" satte pucken elegant bakom Mattias Modig.

Innan den andra perioden var över hade Daniel Widing gjort ytterligare ett mål. Efter Luleås reducering till 2–3 slog Widing till igen och snärtade upp 2–4.

– Ja, Widing har haft fart på slutet. Han är en riktig power forward som fått igång målskyttet också, sa Andreas Dackell till PPV efter matchen.

Widing, som gjorde sitt första mål borta mot Rögle i söndags när han styrde in en puck, var het även mot Modo i måndags då han gjorde ett mål i 5–4-segern. I går blev det två stycken fullträffar för Daniel som nu är uppe i fyra mål totalt – bäst i Brynäs.

Nu väntar alltså en ren seriefinal mot Linköping på hemmaplan – på lördag kväll...

Mer läsning

Annons