Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs förlorade matchen – och Andersén

Elitseriestarten rycker allt närmare – och försäsongsresultaten fortsätter att gå emot för Brynäs.

I går blev det förlust med 4–2 mot Luleå och dessutom tvingades viktige backen Niclas Andersén kliva av isen – axelskadad.

– Jag hoppas att det inte ska vara så allvarligt, säger Andersén.

Annons

Brynäs har inte övertygat under försäsongen. Laget har bara vunnit tre av åtta träningsmatcher – och vinsterna har kommit mot ett på papperet sämre motstånd.

I går följdes 1–1-matchen mot Leksand i torsdags upp med en förlust mot Luleå med 4–2, och nu återstår bara en träningsmatch innan elitserien börjar.

– Självklart vill man vinna och jag är väldigt missnöjd med resultatet. Men vi är minst lika bra som Luleå i den här matchen, menar tränaren Niklas Czarnecki.

Men redan efter den första perioden var matchen avgjord. Då ledde Luleå, som befunnit sig i Sandviken på ett träningsläger i några dagar, med klara 3–0.

Brynäs visade en extrem ineffektivitet i anfallsspelet och hade även en del otur när Jakob Silfverberg sköt i stolpen och Eero Somervuori prickade ribban. Samtidigt satte Luleå det mesta i skottväg bakom en olycklig Markström.

– Jag tycker inte att Luleå ska leda med 3–0 efter den första perioden, det speglar inte händelserna – inte spelmässigt i alla fall, anser Czarnecki.

– Så är det. Det är sånt som händer, säger Czarnecki.

Först styrde Mats Lavander in 0–1, därefter sköt Martin Chabada 0–2 från blå linjen i en flygande kontring, i spel fyra mot fem (!) innan Janne Sandström kunde lyfta in 0–3 efter 11.22. Hemvändande Jonathan Hedström låg för övrigt bakom alla tre målen.

Peter Nolander reducerade till 1–3 en bit in på den andra perioden, men Brynäs var aldrig riktigt nära att komma ikapp Luleå som var riktigt bra.

Men de svaga resultaten och det klena målskyttet under försäsongen är inget som oroar laget.

– Nej, vi känner ingen panik eller frustration, säger målskytten Nolander.

– Då är det värre att vi släpper in sådana mål som vi gör. Försvarsspelet måste bli bättre.

Och då är knappast en skada på Brynäs lite tunna backsida särskilt välkommet. I mitten på andra perioden tvingades viktige Niclas Andersén lämna isen efter en tuff tackling i ryggen signerad Chris Abbott, som inte renderade i någon utvisning.

– Det tog mot axeln och jag ska röntga i morgon. Jag hoppas att det inte ska vara så allvarligt, sa Andersén efter matchen.

Strax efter att Andersén lämnat isen spädde Kristoffer Berglund på med 4–1 till Luleå, innan Eero Somervuori fixade slutresultatet 4–2 redan i slutet av den andra perioden.

 

Mer läsning

Annons