Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs har tappat hemmarytmen

Tre raka förluster på hemmais – och det tidigare ”draget” är som bortblåst.
Förklaringen? Brynästränaren Tommy Jonsson har ingen klar sådan.
– Det är inte lätt att svara på, säger han efter 2–3 mot Linköping.

Annons

Brynäs har tagit sex poäng av 18 möjliga hemma i Läkerol Arena hittills den här säsongen.

Och de tre senaste hemmamatcherna har slutat med uddamålsförlust.

0–1 mot Luleå, 2–3 mot Skellefteå och 2–3 mot Linköping i går.

Varken målskyttet eller spelet vill lossna – intensitetsmässigt är det som natt och dag mot inledningen på elitserien, något tränaren Tommy Jonsson håller med om.

– Det är inte bra, det är inget snack om den saken. När det gäller aktionen är det inte samma tryck nu som när vi inledde säsongen. Vi har inte det där draget, säger Tommy Jonsson.

• Vad beror det på?

– Jag vet inte, vi får sätta oss ner och analysera situationen. Det handlar väl om helheten, rytmen i anfallsspelet kontra försvarsspelet finns inte där riktigt.

– Fyra förluster på sex hemmamatcher gör självklart att man börjar grubbla, i det här läget gäller det samtidigt att inte förneka något.

• Känner ni er starka när ni kliver ut på isen i Läkerol Arena?

– Det är klart att vi gör det, särskilt i dag med Hockeyfesten i ryggen. Vad som saknats i slutändan får vi försöka hitta anledningar till. Vi vet att vi har ett grundspel som fungerar, och det är bara att bygga vidare.

Tommy Jonsson tar en kort andhämtningspaus och tillägger sedan:

– Jag tror också att det är mindre skillnad mellan hemmaplan och bortaplan numera.

• Borde ni inte ha blivit mer stärkta av 2–1-målet?

– Vi blev självklart stärkta av det målet, men vi möter ett bra lag och på grund av en tekningsförlust lyckas de kvittera. ”Honken” var skymd där också.

Brynäs tvingades sedan spela tre mot fem efter att Jörgen Sundqvist blivit utvisad efter en slashing med knappt tre minuter kvar att spela – en utvisning som backen Simon Löf hade invändningar mot.

– Det var så pass lite tid kvar och vi hade redan en spelare utvisad. Därför borde domaren ha visat lite bättre känsla och släppt den sista utvisningen. Vi blev hårt straffade, säger Löf, som drygt fyra minuter in på tredje perioden gjorde sitt första mål den här säsongen – vilket betydde 2–1 för Brynäs.

– Norrena (Fredrik, LHC:s målvakt) ramlade och kom ur balans, så det var bara att lägga in den. Det är alltid skönt att göra mål, men det viktigaste är att laget tar poäng. Så det är svårt att glädja sig åt det just nu, säger Löf.

• Varför har det gått i baklås för er på hemmais?

– Det är det där lilla extra som saknas, vi lyckas inte knyta ihop säcken. Men vi kan inte bli uppgivna, det är bara att göra det bättre framöver.

Mer läsning

Annons