Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs hoppas på Läck

Brynäs har gett Leksandsmålvakten Eddie Läck ett kontraktsförslag.
– Det stämmer. Han ska tänka på saken och vi hoppas att han väljer oss, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

Just nu är Läck på semester i USA och tänker över hur hans hockeykarriär ska fortsätta. Ett alternativ är att fortsätta i Leksand som han har kontrakt med även nästa säsong. Men han har också en klausul att bryta det för en elitserieövergång. Där är Brynäs heta intressenter.

– Vi har pratat med honom och lagt fram ett kontraktsförslag. Det är en ung, intressant och oerhört lovande målvakt, säger Sundlöv.

Målvaktstränaren Pecka Alcén har förstås haft ett ord med i laget. Han har sett Läck vid ett flertal tillfällen och skulle gärna se honom i Brynäs tröja.

– Han har sagt sitt och det är klart att vi lyssnar av med honom. Eddie är en målvakt som påminner mycket om både Markström och Lindbäck i kroppsbyggnad och spelstil. Pecka skulle säkert kunna utveckla honom ytterligare, säger Brynäs sportchef.

Det är inte heller svårt att följa Brynäs tankegångar i det här skedet. Jacob Markström ska spela JVM även kommande vinter och där kan även Jocke Eriksson bli ett hett alternativ för småkronorna. Brynäs vill inte hamna i det läget att båda målvakterna försvinner.

– Tanken är i så fall att låna ut Jocke till en allsvensk klubb där han får spela mycket.

Men spricker affären med Läck så finns det inga planer på att försöka värva någon annan målvakt. Då kommer Brynäs att gå vidare med Markström/Eriksson.

– Så är det. Vi får avvakta och se Eddies beslut. Men väljer han någonting annat kommer vi inte att kontakta något annat målvaktsalternativ. Då kör vi på det vi redan har, säger Sundlöv.

Själv kommenterar Läck sin situation till Dalarnas Tidningar, där förutom Brynäs även enligt rykten Modo har lagt ett bud:

– Jag måste fundera lite mer och ett beslut kommer den närmaste tiden. Det är lockande med elitserien, absolut. Men det är lika lockande med Leksand. Vi får se vad som händer.

I övrigt har det varit påsklov även på värvningsfronten i Brynäs. Färjestads finska forward Eero Somervouri omgärdas fortfarande om rykten att vara klar för Brynäs. Men ingenting nar hänt under den här långa helgen.

– Nej, det finns ingenting mer att tillägga där just nu, förklarar sportchefen.

Däremot hoppas han göra klart med Peter Nolander, Steven Dixon och Alexander Sundström under de närmaste dagarna. Som sporten redan har konstaterat är det i det närmaste klart att de kommer att skriva på.

– Det känns under kontroll. Men jag hoppas få kontrakten signerade så snabbt som möjligt i alla fall. Det är alltid skönt att lägga sådant åt sidan. Om Nolander skriver på ligger vi nog fortsättningsvis lågt på backsidan.

Junioren Simon Löf kommer att få träna med A-laget och är tänkt som sjunde back. Brynäs vill gärna släppa fram sina egna stora talanger.

– Kan andra lag göra det med killar födda 1990-91 så varför ska inte vi våga det också, frågar sig Sundlöv.

Det samma gäller Calle Järnkrok som efter succén i JSM-slutspelet nu vräker in mål för Sverige i J18-VM i Kanada.

– Han är definitivt nästa på tur och är en oerhört intressant spelare. En skada på någon av våra centrar och Calle är ett hett alternativ redan till vintern, avslutat Sundlöv.

 

Mer läsning

Annons