Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs J20 utspelat av Frölunda

Klasskillnad. Det är ordet som får sammanfatta Brynäs inledande drabbning i J20-slutspelet mot Frölunda. Matchen slutade 11–0 till Frölunda och av förklarliga skäl var Brynästränaren Mats Bäcklin mycket besviken efteråt.
– Det får inte hända på den här nivån.

Annons

Som bekant har Brynäs A-lag en mycket ung trupp där flera av de tongivande spelarna får spela med J20-laget. De hade behövts i går när Brynäs åkte till Göteborg och Frölunda för att inleda J20-slutspelet.

Frölunda fick tidigt i första perioden spela fem mot tre som Sebastian Collberg gjorde 1–0. Därefter gick det bara utför för Brynäs som desperat försökte kämpa sig in i matchen.

– Ja, det började att vi fick spela tre mot fem och dom får energi, sen rullade det bara på, säger Mats Bäcklin.

Luften gick fullständigt ur Brynäs i slutet på första perioden när Frölunda gjorde 4–0 strax efter att gävlelaget hade ett skott i stolpen.

För att gripa tag i det där berömda sista halmstrået bytte Brynäs ut den olycklige Oskar Östlund mot Gustaf Johansson i målet inför den andra perioden. Inte heller det kunde stoppa maskinen Frölunda som satte dit hela sju mål i mittenperioden.

– Det är riktigt illa. Frölunda spelar riktigt bra men det går inte prata bort det här. Det går inte att ursäkta och det får inte hända på den här nivån, säger Bäcklin.

En förklaring kan vara att Frölundas A-lag inte tog sig till SM-slutspelet. J20-laget var stärkta av flera starka namn från A-laget och hade en mycket namnkunnig trupp med bland annat Peter Andersson och Johan Sundström.

• Hur laddar ni om nu?

– Det är väl tur att det är bäst av tre. Fördelen är väl att målskillnaden inte har någon betydelse.

• Kan ni vända matchserien?

– Det är ett tufft läge. Vi får hoppas men det är inte mycket som talar för det som det känns nu.

Åttondelsfinal nummer två mellan lagen spelas redan i morgon i Läkerol arena och Brynäs kommer att behöva höja upp sitt spel betydligt för att kunna vända den här matchserien.

$1

Frölunda HC–Brynäs IF 11–0 (4–0, 7–0, 0–0)

$1

Målen, Förlunda: Victor Backman 3, Johan Sundström 2, Patrik Näslund 2, Philip Martinsson, Jonathan Johnson, Erik Karlsson, Sebastian Collberg.

$1

Skott: 49–17 (20–5, 17–6, 12–6).

$1

Utvisningar, Frölunda: 5x2.

$1

Utvisningar, Brynäs: 6x2.

$1

Publik: 411.

Mer läsning

Annons