Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs kammade noll i premiären

Brynäs kom liksom aldrig till skott i elitseriepremiären.

Och när man gjorde det så slutade det med en skada på en egen spelare.

– Pucken träffade jäkligt olyckligt och det gör ont. Precis som den här förlusten, suckade Magnus Kahnberg efter 0–2 hemma mot Modo.

Annons

Han var bandagerad och hade kylt ner det skadade området med is när han sakta försökte summera intrycken efter den olycksaliga premiären i Läkerol arena.

– Vi måste ju spela mycket rakare än vad vi gjorde. Nu körde vi rakt in i deras försvar och hamnade ute i hörnen. Nä, det var inte bra, sa Kahnberg och grinade illa.

Det var i första perioden som han blev träffad av ett skott på ett oskyddat område på sidan av kroppen från en egen försvarare. Efter att ha linkat ut i slutet av perioden för behandling kom han tillbaka i den andra ronden. Men han var klart hämmad resten av matchen.

– Otroligt trist för det kändes hur bra som helst innan smällen. Jag var pigg och jäkligt sugen på att spela. Riktigt surt att inte kunna gå för fullt.

Men hoppet finns om att han är med på isen redan på lördag mot HV 71.

– Det är bara en blödning och det är smärtan som påverkar om det går att spela eller inte. Vi får se hur det känns lite senare men jag hoppas kunna vara på isen snabbt igen.

Men då måste Brynäs upp både två och tre snäpp om det ska bli några mål mot regerande svenska mästarna på bortaplan. Svårare än så blir det väl egentligen inte. Men det kanske är lika bra att ge sig direkt ut i hetluften efter det här bakslaget. För det var ett bakslag undantaget de första tio minuterna.

– Jag tycker vi startade bra och kopplade greppet. Vi skapade en hel del och själv hade jag två bra lägen, sa Kahnberg.

Men så kom målet efter tio minuter som ändrade matchbilden. Sedan stångade sig Brynäs blodigt mot ett Modoförsvar som spelade enkelt och bara pressade ut hemmalagets forward mot sargerna.

Annars var känslan bra i Brynäslägret innan premiären. Alla var laddade och efter en lång försäsong var laget väl förberett för att köra igång.

– Det kändes som om vi var övertända och ville f-ö-r mycket. Efter inledningen skapade vi alldeles för lite framåt, suckade Sebastian Lauritzen.

Den nödvändiga energikicken i form av ett mål kom aldrig och då hjälpte det inte att det såg hyggligt stabilt ut i egen zon. Björn Bjurling kunde till exempel inte göra mycket åt de båda målen.

– Nä, det tycker jag väl inte. Det första får han med sig pucken och vispar in en backhand medan det andra styr på en spelare och pucken hamnar fri framför klubban på deras kille. Där kändes det som att vi hade lite otur, suckade Bjurling.

Han var i alla fall nöjd med att ha klarat av premiärmatchen.

– Kul att det har startat men självklart hade vi önskat ett annat resultat. Nu är vi inne i det här och det ska bli väldigt mycket bättre. Vi kom aldrig upp i den nivå vi kan.

Det såg nog alla 6 225 som hade letat sig till Läkerol arena i går.

Mer läsning

Annons