Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs klubbdirektör säljer sitt eget bolag

Hans-Göran Karlsson finns bland de sökande till tjänsten som klubbdirektör i Brynäs. Samtidigt säljer han nu sitt företag Office. – Det stämmer. Men jag startar ett nytt i designbranschen på måndag. Ska jag inte jobba i Brynäs så kommer jag att ha händerna fulla ändå, säger Karlsson.

Annons

Hans-Göran Karlsson sitter i Brynäs styrelse, och har ett år kvar som ledamot. Han är också tillförordnad klubbdirektör medan klubben rekryterar nytt.

Samtidigt har Karlsson sedan 2001 drivit företaget Office, och utvecklat detta.

– Omsättningen har under den tiden ökat från 14 miljoner till 38 miljoner kronor.

– Men i fjol var det faktiskt tufft. Jag har märkt att det behövs ny energi i företaget, och har tittat på olika möjligheter.

Nu blir det så att Hans-Göran Karlsson, som är majoritetsaktieägare i Office, säljer aktierna och företaget går ihop med NewIT Competence i Gävle.

– I affären blir det bara plats för en vd, och då kliver jag av.

För att bli klubbdirektör i Brynäs?

– Nej, det är bara tidpunkten som sitter ihop lite. Jag har jobbat med den här affären i ett halvår.

– Men jag har sökt jobbet som klubbdirektör, och tycker det är en riktig utmaning. Jag tror Brynäs IF är på väg att kraftsamla, och jag vill oerhört gärna vara med om den resan.

– Samtidigt så startar jag på måndag ett nytt, eget företag i designbranschen som ska jobba med bland annat inredning av kontor. Blir jag inte klubbdirektör kommer jag att jobba för fullt där.

– Jag vet inget om den frågan. Jag har självklart ställt mig helt utanför alla samtal kring det jobbet. Proffice sköter rekryteringen, och rapporterar till Brynäs styrelse. Jag vet helt ärligt inte vem det blir.

Mer läsning

Annons