Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs nye chef snart på plats

Brynäs nya klubbdirektör är nära att tillsättas – endast ett fåtal kandidater återstår. Däribland Hans-Göran Karlsson som vad Sporten erfar ligger bäst till att få jobbet. – Vi har haft ett otroligt bra urval, säger Petter Lundgren på Proffice som sköter rekryteringen.

Annons

Totalt har det kommit in runt 35 sökande. Petter Lundgren på Proffice valde ut tio av dessa och sedan har Brynäs rekryteringsteam pratat med fyra kandidater.

– Det har gått väldigt bra med ett otroligt bra urval, säger Lundgren.

• Vad tittar ni på hos den sökande?

– Det är viktigt att vi med säkerhet vet att personen klarar av uppdraget. Inte ta några risker utan helt enkelt att vara säker i sitt arbete. Det gäller att göra en avvägning; vissa kan ha väldigt bra sportsliga meriter, men sakna tillräckligt med bolagserfarenhet.

• Hur många finns med i snacket om att få jobbet i nuläget?

– Ett fåtal personer. Samtliga känns riktigt bra.

• När blir det klart?

– Inom en väldigt snar framtid.

Sökandet efter den nya klubbdirektören har pågått sedan januari då Kent-Åke Eriksson tvingades lämna sitt uppdrag. Tanken var att Brynäs nya klubbdirektör skulle ha presenterats på årsmötet den 16 juni. Så blev dock inte fallet. Men nu står det alltså klart vilken dag som helst vem den nye klubbdirektören är. Sporten erfar att det hetaste namnet är Hans-Göran Karlsson som för tillfället är tillförordnad klubbdirektör.

Men Petter Lundgren vill givetvis inte bekräfta påståendet.

– Jag kan inte kommentera några namn. Det enda jag kan berätta är som jag sagt tidigare: vi har ett fåtal kandidater kvar som kommer bli klart väldigt snart.

Brynäs ordförande Bo Bylund säger, liksom Lundgren, att rekryteringen börjar dra ihop sig:

– Vi räknar med att den nya klubbdirektören är tillsatt inom väldigt kort tid. Vi meddelar när allt är klart.

Mer läsning

Annons