Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs pressade mästarinnorna

En jättematch räckte inte.
Brynäsdamerna hade svenska mästarinnorna i gungning men fick till slut ge sig med 6–3 (2–2, 2–1, 2–0).
– Det känns lite surt, vi gör en kanonmatch och siffrorna speglar egentligen inte alls matchen, säger tränaren Lasse Landström.

Annons

Brynäs gick från en målsnål seriepremiär (1–0-seger efter straffar mot Leksand) till ett betydligt händelserikare toppmöte borta mot Segeltorp på tisdagskvällen.

Hemmalaget tog ledningen med 2–0 i den första perioden men Brynäs vek inte ned sig. Emelie Johansson och Karin Johansson såg med varsitt mål till att ställningen var 2–2 efter en period – och då hade Brynäs haft ytterligare två puckar inne.

– Vi får totalt tre mål bortdömda i matchen. Men jag tänker inte gnälla på domaren, Segeltorp fick också ett mål bortdömt men man kan konstatera att hockey är en sport med väldigt små marginaler, säger Brynästränaren.

Hemmalaget återtog ledningen i den andra peridoen och ställningen var 4–3 inför tredje där Brynäs gick på kvitteringsjakt. Bortalaget etablerade tryck i hemmazonen.

– Vi ligger på och ligger på och det känns som att Segeltorp går på knäna i sista. Men så får dom två kontringslägen som de utnyttjar.

Gunilla Andersson gjorde 5–3 med fem minuter kvar och slutresultatet 6–3 spikades bara minuten senare.

Brynästränaren var trots förlusten mycket nöjd med sitt lag.

– Vi gör en jättebra match och visar vilken nivå vi är på.

Landström gav hela laget beröm med ett extra plus till Joa Elfsberg och Karin Johansson.

Mer läsning

Annons