Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs stupade på försvaret

Brynäs bjöd på matchens anfall – men tyvärr även på många av motståndarnas mål.

6–3-förlusten var den andra skräckupplevelsen i rad på Hovet mot Djurgården.

– Vi får låta det här bli en väckarklocka, säger Johan Larsson.

Annons

”Matchens anfall”, ja – det kom med knappt fem minuter kvar av andra perioden och betydde Brynäsreducering till 4–3.

Johan Larsson avslutade – mitt framför ögonen på mamma, kusin och lite andra vänner som flugit till Stockholm för att se matchen.

– Ett riktigt fint mål, och man hade ju hoppats att vi skulle komma tillbaka då, säger Larsson, som efter blixtrande samspel mellan Sebastian Lauritzen och Calle Järnkrok i mittzonen tryckte dit pucken distinkt.

Men bara drygt minuten senare smällde Djurgården in 5–3 – en bra bild av hur händelserna utvecklade sig matchen igenom.

– Vi har ett hyggligt anfallsspel tycker jag. Men dom får ju göra sina mål alldeles för enkelt. Det är för många bjudningar, och sånt måste vi sluta med, konstaterar Larsson.

De olyckliga målen ser ni här intill.

Och Brynäs backar hade ingen lyckad kväll – dessutom kom laget bara till spel med sex stycken eftersom Simon Bertilsson är satt ur spel med en handskada.

• Hur mycket betydde det att han inte kunde spela?

– Bertilsson är ordinarie och står för stabilitet. Men det är inget att skylla på. Vi ska klara av att spela utan honom, säger Brynästränaren Tommy Jonsson, som inte enbart ville lasta passiva backar för raset.

– Vi spelar ett mindre bra försvarsspel. Men jag vill tillägga att i flera fall börjar det ju med att vi tappar puck i anfallsspelet.

Med andra ord: försvarsspelet är allas ansvar. Och det var alldeles för få som tog det ansvaret i går.

– Det var helt enkelt så att Djurgården ville mer. Och när vi har chansen att få kontakt släpper vi in snabba mål bakåt, säger Jonsson.

Men det gick inte som på räls för Djurgården från början – efter att Emil Molin, med sitt första elitseriemål, gjort 1–1 tog nye tränaren Tony Zabel timeout.

– Vi vände inte spelet på det sätt vi sagt att vi skulle göra och spelade inte på de ytor vi sagt att vi skulle, förklarar han.

Efter det brejket, och en mindre utskällning i första paus, fungerade allt desto bättre.

– Då spelade vi förbi deras backar och fick ner pucken djupt.

Och med undantaget vid 2–1, som Johan Holmqvist i princip gjorde på egen hand, stod ”Honken” ganska ensam längst bak när djurgårdarna tilläts blåsa förbi i snabba spelvändningar.

Förra mötet med Djurgården på Hovet blev inte heller lyckat för ”Honken”, som då släppte in tre mål efter halva första perioden.

– Visst vägde jag in det och hade den matchen med i tankarna när jag valde målvakt. Men ”Honken” har gjort bra prestationer de senaste matcherna och hade gjort sig förtjänt av att spela, menade Tommy Jonsson.

Mer läsning

Annons