Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs tvingas skjuta upp biljettsläppet

Ticnets biljettsystem klarade inte av de förändringar som skett i Läkerol Arena.

Därför tvingas Brynäs skjuta upp dagens planerade biljettsläpp till på måndag.

– Det är olyckligt, men samtidigt ingen katastrof, säger Brynäs marknadschef Sven Engwall.

Annons

Inför den här säsongen kom samtliga elitföreningar överens om att ha sina respektive biljettsläpp samtidigt. Brynäs marknadschef Sven Engwall förklarar varför:

– Tanken är att den lokala marknadsföringen av biljettsläppet i de olika elitseriestäderna ska förstärkas med annonser i kvällspressen och på Ticnet och på så sätt öka uppmärksamheten och intresset kring elitseriestarten. Det känns tråkigt att vi inte kan vara med i den lanseringen.

Elitserieklubbarna har ett avtal med Ticnet, som sköter all biljettförsäljning. I samband med uppdateringen av Ticnets biljettsystem i onsdags råkade systemet ut för tekniska problem som drabbade Brynäs biljettbokningar. Detta medför nu att Brynäs måste skjuta upp sitt biljettsläpp.

– Det hänger ihop med hela vår biljettstruktur där vi gjort olika justeringar inför denna säsong. En kombination av våra ändringar och den mänskliga faktorn gjorde att det blev oreda bland våra bokningar i Ticnets system.

På Ticnet vet man nu vad felet beror på, och Brynäs bokningar kommer att läggas in på nytt. Bortsett från Brynäs och Timrå, där det också har strulat, har samtliga elitserieklubbar biljettsläpp i dag.

Brynäs har valt att skjuta upp biljettsläppet till sina hemmamatcher till på måndag, den 7 september, klockan 13. Sven Engwall tror inte att detta kommer att påverka försäljningen till hemmapremiären i negativ riktning.

– Den här typen av misstag kan uppstå ibland. Det är olyckligt att det blivit så här, men det är ju fortfarande rätt långt kvar till hemmapremiären. Vi kan inte göra annat än att acceptera läget, det viktigaste är att Ticnet hittat felet och nu kommer åtgärda det, säger Engwall.

– Vi hade ju kunnat skjuta upp biljettsläppet några dagar bara, men vi har bestämt oss för en vecka för att vara på den säkra sidan.

 

Mer läsning

Annons