Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs värvar nytt på backsidan – igen

Backar med anknytning till svenska mästarna HV 71 är gångbara för Brynäs.
Först kontrakterades Lasse Jonsson som etablerad förstaback och i går skrev den lite mer okända Ola Svanberg på för ett år.

Annons

– Den enda jag känner i laget är Lasse och där har Brynäs gjort ett grymt nyförvärv. För mig själv ser jag det här som en jättechans, säger Ola.
Duon spelade tillsammans i HV för tre säsonger sedan innan vägarna och karriärerna gick skilda vägar. Jonsson hamnade i NHL-laget Philadelphia Flyers organisation medan Svanberg fick kliva ner till Oskarshamn i allsvenskan.
– Men det är klart att jag hela tiden har haft som mål att ta mig tillbaka till elitserien. Nu har jag fått chansen hos Brynäs och det ska bli riktigt roligt att få spela för en så anrik klubb.

 

Det var i början av den här veckan som Ola fick nys om Brynäs intresse och sedan har det gått fort. Han var på besök i Gävle i går och hade med sig ett ettårskontrakt när han åkte hem på eftermiddagen.
– Jag fick ett jättebra intryck av både stan och Brynäs. Det blev lite snack med tränarna och jag tycker allting känns väldigt bra.
Han står noterad för drygt 150 elitseriematcher för HV 71 trots att han bara är 23 år och beskriver sig själv som en spelande back som kommer att ge sitt yttersta i varje träning och match.
– Jag kan förhoppningsvis bidra med ett hårt jobb. Säsongen i Oskarshamn har varit bra för självförtroendet och var nyttigt. Men nu känner jag mig redo för elitserien igen och tvekade inte när Brynäs tog kontakt, säger Ola.
Redan i nästa vecka börjar han träna med laget och kommer att flytta upp så fort lägenhetsfrågan är löst.

 

Ola hade redan skrivit på för Oskarshamn men hade en klausul i det kontraktet som gjorde att det kunde brytas om det dök upp ett elitseriealternativ.
– Han är en spelande back med bra spelsinne som har bra offensiva kvaliteter. Han är stark och orädd i sitt spel och jag tror att han kan få sitt stora genombrott här i Brynäs, säger sportchefen Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.
Därmed har Brynäs sju backar under kontrakt inför nästa säsong. Jobbet med att införskaffa en förstacenter är det som pågår just nu.

Mer läsning

Annons