Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vill ersätta Somervuori med Laine

Mycket talar för att Eero Somervuori gör sina sista matcher i Brynäströjan – efter säsongen vänder han hem till Finland.

Spelaren Brynäs vill ersätta honom med är HV 71:s guldhjälte Teemu Laine.

Annons

Med ekonomisk hjälp från ett antal sponsorer lyckades Brynäs värva Eero Somervuori från Färjestad inför säsongen 2009/10. En värvning som har slagit mycket väl ut. Finländaren har inte missat en enda match i Brynäströjan och svarat för 78 poäng under de två säsonger han spelat för klubben.

Efter den här säsongen går dock kontraktet ut och Somervuori har givetvis fått ett nytt kontraktsförslag av Brynäs sportchef Michael Sundlöv att ta ställning till. Men Somervuori väljer att nobba en fortsättning i Brynäs och flyttar hem till Finland, enligt uppgifter till Sporten.

Självklart ett tungt avbräck för Brynäs som nu letar en ersättare, men en spelare av Somervuoris kaliber är inte billig att lösa.

Men HV 71:s guldhjälte från förra säsongen, Teemu Laine, är ett hett namn. Hans kontrakt med Jönköpingslaget går ut efter säsongen och Brynäs är intresserat.

– Vem vill inte ha honom? Det vore tjänstefel att inte höra av oss, säger Michael Sundlöv.

– Det är klart att han är en spelare som jag gärna vill se i Brynäs och det vore tjänstefel om vi inte hörde av oss till honom. Sedan tror jag inte att procenthalten att han skulle hamna här är särskilt hög. KHL borde ju locka honom mer.

Teemu Laine skickade in det avgörande målet i förlängningen i den sjätte SM-finalen mot Djurgården i fjol. Målet gav HV SM-guld och Laine blev hela Jönköpings stora hjälte.

Han är dessutom en spelartyp Brynäs har saknat den här säsongen. En oerhört kvick forward som är extremt svårstoppad i hög fart. Dessutom går han rakt på mål och är en retsticka.

Sporten har sökt Laine, som spelat två säsonger i HV 71, för en kommentar. Men på grund av HV:s kvartsfinal mot AIK gick det inte att nå honom under gårdagen.

Mer läsning

Annons