Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vill locka Washington till Läkerolen

Washington Capitals ryktas vara aktuella för nästa säsongs NHL-premiär i Globen – i så fall tänker Brynäs göra allt för att locka världsstjärnorna till Gävle.

– Det skulle vara en riktig höjdare, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs.

Annons

Hur skulle det smaka med Nicklas Bäckström, Alexander Ovetjkin och Alexander Semin till Läkerol Arena?

Naturligtvis ett drömscenario för Brynäs som om ryktet stämmer skulle välkomna NHL-stjärnorna med öppna armnar för att spela en träningsmatch innan NHL-premiären.

Washington Capitals har sorterats ut av NHL bland några av klubbarna de vill skicka till Sverige. Däremot har Washington fått samma erbjudande förut – men tackat nej.

– Jag kommer inte riktigt ihåg när, men vi fick ett erbjudande för något år sedan att spela NHL-premiären i Globen. Men general managern (George McPhee) tyckte inte att det passade då, säger Washingtons Europascout, Mats Weiderstål till Sporten.

– Det här kan lika gärna vara vilda spekulationer. Jag har nämligen inte hört någonting om detta, säger han.

I mitten av februari i fjol togs beslutet om vilka NHL-lag som skulle mötas i det här årets NHL-premiär i Globen. Det blev San José Sharks och Columbus Blue Jackets.

Vilka lag som kommer till Stockholm nästa säsong väntas beslutas vid samma tidpunkt.

Men Brynäs hoppas förstås att ryktet stämmer – och att Nicklas Bäckström ska få möjlighet att guida sina lagkamrater runt Gävle.

– Det skulle vara en riktig upplevelse. Om Washington spelar NHL-premiären i Stockholm, då kommer vi naturligtvis jobba stenhårt för att locka dem till Gävle. Det skulle vara en riktig höjdare, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Han fortsätter:

– Det är bara ett rykte i nuläget, men det skulle betyda mycket om ryktet stämmer. Det vore häftigt att se Ovetjkin och Bäckström i Läkerol Arena. Det skulle betyda mycket. Dessutom ligger Gävle bra till rent geografiskt.

• Om det stannar vid ett rykte och ett helt andra NHL-lag spelar premiären i Globen. Är det intressant att locka hit något av dessa då också?

– Vi har pratat lite löst om det där. Och självklart är det alltid intressant. Men vi får se vilka lag som blir aktuella först. Det handlar också om tajming. NHL-premiären spelas ju i oktober och då är elitserien redan i gång.

Mer läsning

Annons