Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsare på väg hem efter landslagsuppdrag

Mängder med brynäsare har som bekant spelat i diverse landslag under veckans serieuppehåll – och det har blivit en hel del framgångar också.

Annons

I Kanada vann det blivande JVM-laget med Jacob Markström, Jakob Silfverberg och Anton Rödin alla sina tre matcher mot kanadensiska universitetslag.

Och i St Petersburg har det "andra" J20-landslaget spelat en fyrnationsturnering, och precis som huvudlaget, vann svenskarna alla sina matcher. I går avslutades turneringen med match mot Finland och Sverige vann med 6–4. Ett resultat att lägga till segrar mot Tjeckien (4–1 i fredags) och 4–2 mot Ryssland i lördags.

Några uppgifter om målskyttar från söndagens match har inte gått att få tag i från Ryssland men däremot säger rapporter att Brynäs Joachim Rhodin varit mycket bra under turneringen.

– Ja, han har imponerat stort och varit en riktig överraskning för oss i ledningen, säger lagets team manager Christer Höglund som också hyllade backen Simon Löf.

Rhodin gjorde för övrigt det första målet i lördagens match mot Ryssland på pass från Simon Löf. I det svenska laget spelade även Henrik Thegel, som är utlånad till Sundsvall från Brynäs. Däremot tvingades ju backen Simon Bertilsson kasta in handduken på grund av sjukdom redan förra veckan.

För Sveriges Team 18-landslag blev det dock förlust i jumbofinalen mot Vitryssland borta i Kanada natten till söndag.

Sverige med brynäsarna Oskar Östlund, målvakt, backarna Victor Berglind och Kalle Johansson, samt forwards Johan Larsson, Ludvig Rensfeldt och Calle Järnkrok, förlorade därmed alla matcher i turneringen.

Mer läsning

Annons