Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsback sänkte Gästrikland – som tog revansch mot Örebro

/

Gästrikland fick stryk mot Dalarna i TV-puckens gruppspel – men hämtade sig genom att slå Örebro Län i dagens andra match. Nu väntar kvartsfinal mot Stockholm Nord.

Annons

Efter onsdagens inledande seger mot Västergötland väntade i dag två nya gruppspelsmatcher för Gästrikland mot Dalarna och Örebro Län i TV-pucken.

I torsdagens första match mot Dalarna var Adam Boqvist den avgörande faktorn.

Boqvist spelar till vardags hockey i Brynäs IF. Men i TV-pucken representerar han Dalarna och i stället för att spela med sina lagkompisar ställdes han emot dem i mötet med Gästrikland.

Dalarna vann och vem tror ni spelade huvudrollen – ja just det Adam Boqvist – som med sina två mål blev den store matchvinnaren.

Det här var verkligen en match som det svängde om. Dalarna fick tidigt 1–0, men Gästrikland var otroligt effektiva i anfallszon och trots att det bara avlossade blygsamma 6 skott under hela första perioden lyckades de ändå vända till en 3–1 ledning innan paus.

Mycket tack vare att Gästriklands målvakt Ludwig Agell storspelade i åtminstone första delen av matchen.

Dalarna fick dock hål på honom två gånger i följd efter drygt halva den andra perioden. 3–3 och nu kändes det som att Dalarna hade matchen i sin hand.

Men Gästrikland reste sig och bara 13 sekunder efter kvitteringen återtog de ledningen igen.

Skulle Dalarna ha kraft att resa sig igen efter det undrade säkert många i Bjästahallen utanför Örnsköldsvik? Javisst, inga problem alls. Dalarna med sina skridskostraka och pucksäkra spelare både kvitterade och avgjorde innan det var slut.

– Han var bra deras målvakt, men till sist fick vi utdelning på alla våra chanser och vinner matchen. Otroligt skönt, säger matchvinnare Adam Boqvist efter matchen.

Hur var det att spela emot många av dina lagkamrater?

– Visst var det en speciell känsla även om jag inte försökte tänka så mycket på vilka man spelade emot.

Gästriklands förbundskapten Jonas Söderström kände sig, helt naturligt, ganska tom efteråt. Det sved förstås att laget tappade både 3–1 och 4-3 i sista perioden.

Men han var ändå stor efteråt och det var inte tal om några undanflykter:

– Dalarna är ett fantastiskt bra lag och är det något lag vi ska förlora mot i gruppspelet är det Dalarna.

– Fast det är klart att det känns när vi ändå har 3–1 och även 4–3 i sista. Men så här är det i TV-pucken. Det är många jämna lag och många jämna matcher där det kan studsa lite hur som helst.

Gästrikland fick dock revansch för förlusten senare på torsdagen. Adam Bäckehag, Simon Appelquist och Fabian Zimmerhofer blev målskyttar när man slog Örebro Län med 3–0.

I och med att Dalarna senare under torsdagskvällen slog Västergötland med 4–3 gör Gästrikland Dalarna sällskap till kvartsfinal som grupptvåa.

Där ställs Gästrikland mot Stockholm Nord, som vann sin grupp med två segrar och en oavgjord match. Kvartsfinalmötet spelas i Fjällräven Center i morgon klockan 14:30.

Fakta

Gästrikland–Dalarna 4–5 (3–1)

G: Adam Bäckehag, Martin Johannesson, Simon Appelqvist och Samuel Edman.

D: Adam Boqvist 2, Dennis Finn-Olsson William Danielsen.

Skott: 16–33

Domare: Niklas Johansson

Örebro Län–Gästrikland 0–3

G: Adam Bäckehag, Simon Appelquist och Fabian Zimmerhofer.

Skott: 16–17

Domare: Hans Waara

Mer läsning

Annons