Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbacken uttagen i landslaget – gör landslagsdebut i slutet av månaden: "Det ska bli jättekul"

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén har tagit ut en trupp som ska representera Sverige i en turnering i slutet av augusti. Brynäsbacken Marcus Ersson är en av sju backar i truppen. "Jag ska förbereda mig så bra jag kan nu här hemma och sedan försöka köra på där nere i Tjeckien" säger han.

Annons

Marcus Ersson efter ett mål i J20 SuperElit.

Den 26:e till 28:e augusti åker J20-landslaget, mer kända som Juniorkronorna, till Tjeckien för att spela tre träningsmatcher mot Ryssland, Finland och till sist värdnationen Tjeckien. Laget består av två målvakter, sju backar och tretton forwards och alla spelare är sådana som inte varit uttagna till JVM-truppen tidigare.

En av de sju backarna är Brynäsbacken Marcus Ersson, född 1997, som efter förra säsongen skrev kontrakt med Brynäs A-lag. Ersson gör därmed debut i landslaget som 18-åring och hoppas kunna slåss om en plats i JVM-laget.

– Det ska bli jättekul. Det blir min debut i landslaget och jag ska försöka köra på så bra jag kan under turneringen och försöka spela till mig en plats, kommenterar Marcus Ersson.

Laget samlas på Arlanda den 23:e augusti och flyger sedan ner till Hodonin i Tjeckien. Därefter väntar en öppningsmatch mot Ryssland som sedan följs upp med tuffa kamper mot Finland och Tjeckien.

– Det kommer att bli tuffa matcher, så klart. Jag ska förbereda mig så bra jag kan nu här hemma och sedan försöka köra på där nere i Tjeckien. Det är bara att försöka visa upp sig nu när man får chansen.

För bara några dagar sedan avslutade J20-landslaget en turnering i USA, som Sverige vann. Men den trupp som nu är uttagen till Tjeckien skiljer sig på flera namn. Till exempel är inte någon av de brynäsare, Felix Sandström, Lucas Carlsson och Linus Ölund, med i denna trupp.

Även en landslagstrupp för spelare födda -00 togs ut på torsdagen. Det laget ska spela tre landskamper mot Finland i Falun, 26-28 augusti och där finns Brynässpelarna Adam Boqvist, back, och Marcus Westfält, forward, uttagna.

Mer läsning

Annons