Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäscenter knäskadad – kan bli borta länge

Här är nästa tunga skada som drabbar Brynäs hårt.
Viktige centern Alexander Sundström, 21, är knäskadad och kan inte spela.
– Det är ledbandet, men just nu vet vi inte hur allvarlig graden av skadan är, säger Glenn Hellström i Brynäs.

Annons

Det var i matchen mot Skellefteå i måndags som Alexander Sundström körde ihop med en hemmaspelare framför lagens avbytarbås i den andra perioden.

Sundström, som tagit ett stort kliv framåt den här säsongen, kände direkt att något var fel i knäet.

– Ja, han fick väldigt ont och vi tog honom av isen direkt och han kunde inte spela mer i matchen, berättar Brynäs massör Glenn Hellström.

I tisdags hade Brynäs träningsfritt och på dagens förmiddagsträning kunde Sundström inte träna. I stället undersöktes han av Brynäs ortoped Björn Sandström och när Sporten pratade med Glenn Hellström strax före klockan 14 satt han och väntade på samtal från läkaren.

– Ring lite senare i eftermiddag så har jag mer information. Men jag kan ju säga så mycket som att Alex inte spelar mot Linköping i morgon i alla fall, meddelar Hellström.

I övrigt kan vi berätta att Jacob Markström är tillbaka på isen och kommer att vakta kassen mot serieledande Linköping i morgon. Detta trots att Anders Lindbäck storspelade när Brynäs spelade oavgjort, 2–2, mot Skellefteå i måndags.

– Anders kommer att få stå fler matcher innan uppehållet, men nu är det Jacob som ska spela, säger Niklas Czarnecki.

Att Daniel Widing saknades på dagens träning (ersattes av Jakob Silfverberg) är dock inte så dramatiskt.

– Nej, Widing kände sig hängig och lite förkyld under matchen mot Skellefteå och har vilat i två dagar nu. Men jag räknar med att han spelar, säger Czarnecki.

Att inte Alexander Sundström kommer till spel betyder att Ove Molin får gå in och spela center i formation bestående av Emil Sandin och Daniel Hermansson.

I övrigt ändrar Brynästränaren om i samtliga formationer (se laget i faktarutan) förutom Wdw-kedjan då – om nu inte Widing blir sämre.

 

Läs mer om Brynäs och Sundströms skada i morgondagens tidning.

Mer läsning

Annons